Pripremite se za psiho-fitnes vežbe

Da bi jedna vežba bila efikasna treba prvo misliti o tome kako efikasno i kako to može biti efikasna vežba, što je već dokazano. Telo sluša komande mozga čak i u sedećem položaju.

Studija objavljena u Journal of Biobehavioral Research je pokazala kako fokusirano razmišljanje dovodi do boljih rezultata vašeg treninga i izgleda tela.

Studija je obuhvatila 61 studenata koji neredovno održavaju svoju fizičku aktivnost.

Podeljeni su u grupe u kojima su ispitanici pisali svoje misli u dve kategorije, “akcija” i “razum”.  Test je pokazao da oni koji su videli akcije u budućem vremenu nisu postigli nikakve rezultate, jer mozak “biće ” bukvalno shvata i odugovlači do realizacije (npr. “pridružiće se u  teretani” ili “vežbati sa prijateljima” ), tako da kada želimo da uradimo nešto, bolje neka bude odmah, “Ja idem u teretanu” ili “Ja radim sa prijateljima”. Filozofiranja (primer: “da izgubimo na težini” ili “da ostanem zdrav” ) ostaje samo na rečima.

Ova studija je pokazala da je sve “u glavi”, pa ako su ovi ljudi mogli da napuste svoj nezdravi život i uđu u novi način života, onda to može svako. To bi moglo da vam pomogne u tome kako da se motivišete sebe i druge oko vas.