Zašto je cink ključan za zdravlje muškaraca

Ako vaš seksualni nagon nije jak kao nekada, imate slabu koncentraciju ili ste stalno umorni, veća je verovatnoća da imate nizak nivo testosterona.

Problemi sa niskim nivoom ovog muškog polnog hormona uključuju visok krvni pritisak, visok holesterol, gojaznost i povećan rizik od dijabetesa tipa 2.

Studija fondacije Urologi Care otkrila je da je kod 4 od 10 muškaraca starijih od 45 godina dijagnostikovan nizak nivo testosterona.

Sve što treba da uradite je da na vreme i redovno počnete da uzimate cink Dr. Viton Cink Direct – Vitamin C + Vitamin D3 koji pomaže u održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi.

Mineral cink blagotvorno deluje na celokupno polno zdravlje, pozitivno utiče na plodnost, potenciju, seksualnu želju i dugoročno na ceo organizam. Cink je neophodan u proizvodnji sperme i ogroman procenat muškaraca može imati pad testosterona ako ne unosi dovoljno cinka. Vaše telo jednostavno ne proizvodi cink, pa je neophodno unositi ga svakodnevno.

Dobra vest je da nije teško održati nivo cinka na potrebnom nivou. Jedna kesica na dan Dr. Viton Cink Direct – Vitamin C + Vitamin D3 dovoljna je da održi optimalan nivo ovog minerala.

Cink takođe igra važnu ulogu u održavanju i poboljšanju zdravlja prostate. U jednoj studiji naučnici su otkrili da kancerogeno tkivo prostate sadrži mnogo manje cinka od zdravog tkiva. Dok se cink nalazi u svim organima, tkivima i ćelijama u ljudskom telu, kod muškaraca – prostata ima više cinka nego u bilo kom drugom tkivu – osim u kostima.

Testosteron je primarni muški polni hormon, koji se proizvodi ne samo u testisima već i u nadbubrežnim žlezdama. Ima brojne funkcije koje su važne za održavanje zdravlja tela. Pomaže u izgradnji mišića, održavanju mentalne ravnoteže i pamćenja i igra ključnu ulogu u izgradnji snažnih kostiju, promeni glasa i kose.

Uživajte u svojoj muškosti sa Dr.Viton Cink Direct – Vitamin C + Vitamin D3

? Dr. Viton – Zinc Direct možete poručiti onlajn:
? Dr. Viton – Zinc Direct se može kupiti u Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.
☎ Ili na telefonski broj: 018 576 120
⏰ Svakog radnog dana od 8:30 do 16:30 časova
? Dostava na kućnu adresu brzom poštom