Želite da vežbate, ali česti grčevi u mišićima vas sprečavaju

Magnezijum je jedan od najpotrebnijih i najvažnijih minerala za ljude koji se aktivno bave sportom. Bez obzira da li ste profesionalni sportista ili se sportom bavite rekreativno, dopunjavanje ishrane magnezijumom može vam pomoći da intenzivnije trenirate i brže se oporavite nakon treninga.

Magnezijum je mineral koji je vašem telu potreban svakodnevno, stalno je uključen u više od 300 enzimskih reakcija, koje se odvijaju gotovo istovremeno u svim ćelijama u telu. Potreban je za normalnu funkciju celog organizma, učestvuje u stvaranju energije, a najpotrebniji je kostima, mišićima, živcima i mozgu.

Magnezijum svakodnevno unosite hranom, ali ako intenzivno vežbate i znojite se, gubitak magnezijuma je veći.

Ako često imate grčeve, posebno nakon treninga, veća je verovatnoća da imate nizak nivo magnezijuma, a u tom slučaju bi dodatak magnezijuma mogao da pomogne!

Grčevi nastaju usled iznenadnog stezanja određenog mišića ili grupe mišića u telu i traju od nekoliko sekundi do nekoliko minuta. Ova kontrakcija mišića rezultat je nekontrolisanog slanja nervnih impulsa u ćelije pogođenog mišića što im onemogućava opuštanje.

Uzroci grčeva su mnogi, ali oni su često posledica elektrolitske neravnoteže u međućelijskim prostorima, a vrlo često je uzrok upravo smanjen nivo magnezijuma.

Dr. Viton Magnezan C je kvalitetan dodatak ishrani koji sadrži lako apsorbujući oblik magnezijum citrat, što mu omogućava brzo delovanje u kombinaciji sa vitaminom C!

Prednost dr. Viton Magnezan C u poređenju sa svim sličnim preparatima je što dolazi u tečnom obliku, upakovan u kesice za direktnu, jednokratnu i najlakšu upotrebu.

Vitamin C ima snažno antioksidativno dejstvo, doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema nakon i tokom povećane fizičke aktivnosti, smanjuje umor i iscrpljenost, a takođe ima ulogu u procesu stvaranja energije.

Ako želite da se jednom zauvek rešite dosadnih grčeva i osećate se vitalnije i snažnije onda nemojte čekati i probajte Dr. Viton Magnezijum C odmah!

👉 Dr. Viton – Magnezan C možete poručiti onlajn:
👉 Dr. Viton – Magnezan C se može kupiti u illy, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.
☎ Ili na telefonski broj: 018 576 120
⏰ Svakog radnog dana od 8:30 do 16:30 časova
🚚 Dostava na kućnu adresu brzom poštom