Kako da znate da li treba da počnete da uzimate magnezijum?

Magnezijum je četvrti mineral po zastupljenosti u organizmu, a najviše je koncentrisan u kostima. Nije u našoj prirodi da ga stvaramo, ali zato imamo na raspolaganju hranu i dodatke ishrani.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da dve trećine stanovništva ne jede dovoljno kinoe, chia, spanaća i druge hrane bogate magnezijumom, nameće se potreba da se on uzima u gotovom obliku.

U stvari, magnezijum je mineral koji najčešće nedostaje kod odraslih, zbog lošeg kvaliteta tla, problema sa apsorpcijom i loše ishrane.

Niste sigurni da li ste dobar kandidat za magnezijum? Evo simptoma nedostatka minerala:

 1. Umor
 2. Mišićna slabost i / ili grčevi
 3. Astma
 4. PMS i menstrualni grčevi
 5. Glavobolja i migrena
 6. Nesanica
 7. Depresija
 8. Osteoporoza
 9. Srčane aritmije
 10. Povišen krvni pritisak
 11. Nemirne noge ispod stola

Jeste li označili više od jednog? Idite u apoteku! Označili ste više od polovine, dobijate kombinaciju magnezijum citrata i vitamina C da u potpunosti probudi telo.

Magnezijum citrat je vrsta magnezijuma koji se rastvara u vodi i zbog toga se lako i potpuno apsorbuje. Opušta mišiće i živce, pomaže kod nesanice i umora. Ali malo ko zna da olakšava rad creva, čak ga nazivaju i „fiziološkim laksativom“ zbog njegove sposobnosti da povećava vodu i tečnost u tankom crevu. Magnezijum citrat je obavezan za one koji imaju poteškoće sa varenjem hrane i koji teško podnose suplemente.

Zamislite magnezijum kao sunđer koji doslovno apsorbuje sve gore navedene simptome. Osim toga, blagotvorno deluje na čitav nervni sistem i rad srca, što je presudno u danima kada niste sami. Plus, magnezijum je aktivator mnogih enzima i stimulans mnogih metaboličkih procesa u telu.

Vitamin C je jedan od najsigurnijih i najefikasnijih vitamina, neophodan za svaki organizam, bez obzira koliko je dobar. Kao moćan antioksidans koji deluje protiv slobodnih radikala, vitamin C je stekao svoj epitet: čuvar imuniteta.

Na jednom mestu Dr. Viton Magnezan C krije ove dve ključne hranljive materije koje će vam poboljšati život.

Dr. Viton Magnezan C dolazi u tečnom obliku što ga čini vrlo jednostavnim za upotrebu, što posebno važi za one koji imaju problema sa gutanjem tableta ili mogu imati problema sa varenjem. Sa druge strane, tečna formula garantuje maksimalnu apsorpciju. Vitamin u čvrstom obliku, ako nije pravilno stvoren, možda se neće „slomiti“ i istovremeno neće osloboditi esencijalne sastojke.

Dr. Viton – Magnezan C možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/magnezan-c/

Dr. Viton – Magnezan C možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)