Želite da budete fizički aktivni, ali vam nedostaje snage? Uz ovaj mineral uvek ćete biti u vrhunskoj formi

Bez obzira kojom se fizičkom aktivnošću bavite, bez obzira da li hodate, trčite, brinete o svom dvorištu ili se bavite aktivnim sportom i treba vam snaga i izdržljivost – imate povećanu potrebu za mineralom magnezijumom. Telo troši više minerala kroz aktivnost mišića, a između ostalog gubi magnezijum znojenjem. Da biste dugoročno održavali funkciju i snagu mišića, morate brzo nadoknaditi izgubljeni magnezijum i tečnost nakon fizičke aktivnosti.

Da biste efikasno nadoknadili izgubljeni magnezijum i održali snagu, morate obratiti pažnju na adekvatnu zalihu ovog minerala.

Formula u Dr. Viton Magnezan C, u tečnom obliku, brzo, sigurno i blagovremeno obezbediće telu dnevnu potrebu za magnezijumom u obliku magnezijum citrata koji je potpomognut ključnim vitaminom C.

Da biste dugoročno sprečili nedostatak magnezijuma i održali fizičku snagu, ovaj mineral treba uzimati nakon svake fizičke aktivnosti u fazi regeneracije mišića.

KAKO RADI MAGNEZIJUM?

Magnezijum je sastavni deo preko 600 enzima u vašem telu i igra važnu ulogu u svim unutarćelijskim procesima metabolizma koji su uključeni u sintezu ili rekonstrukciju energetski bogatih supstanci, poput glukoze.

Magnezijum je važan za energetski metabolizam, za aktivaciju enzima koji učestvuju u metabolizmu glukoze. Bez magnezijuma nema proizvodnje energije. Proizvodnja laktata (anaerobno razlaganje glukoze) koja započinje u slučaju nedovoljnog snabdevanja mišićnih ćelija kiseonikom ograničava telesno opterećenje. Laktat se mora što pre izbaciti iz tela, što zahteva magnezijum.

Zbog toga je dovoljan nivo magnezijuma važan tokom fizičke aktivnosti. Potreba za magnezijumom raste na osnovu metabolizma koji se ubrzava fizičkom aktivnošću. Tipični simptomi nedostatka magnezijuma su napeti mišići i grčevi koji se mogu javiti tokom fizičke aktivnosti.

Prekomerno telesno opterećenje podstiče gubitak magnezijuma, koji je prvenstveno uzrokovan pojačanim znojenjem. Nedovoljno snabdevanje magnezijumom može smanjiti funkciju mišića, a samim tim i povećati tendenciju pucanja i istezanja mišićnih vlakana.

Sada znate da je magnezijum jak mineral bez kojeg nema kvalitetne fizičke aktivnosti i lagane pokretljivosti. Ako želite da uštedite snagu i energiju, sve što vam treba je Dr. Viton Magnezan C.

Dr. Viton – Magnezan C možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/magnezan-c/

Dr. Viton – Magnezan C možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)