Zašto treba da očistite jetru od toksina

Jedete manje, pazite šta pijete, noću se ne prejedate … I opet ništa. I dalje se osećate naduto, imate gasove i imate problema sa zatvorom. Pajoš na to dodate hronični umor, svake druge ili treće noći vas muči nesanica, a danju vas boli glava i tako promenljivo raspoloženje da se pitate da li ste to vi. Na kraju počinjete da se osećate depresivno i bolesno.

Sve ovo mogu biti simptomi oštećenja ili disfunkcije jetre.

Uzalud ste smanjili hranu i piće, kada ste godinama konzumirali ogromne količine nezdrave hrane, gaziranih pića, alkohola i cigareta. Uz to, pored delimičnih hranljivih sastojaka, unosite i određenu količinu toksina koji prolaze kroz jetru. Loše životne navike, višak kalorija, masti, rafinisani šećer znače da jetra pati i vremenom njena funkcionalnost može da opadne.

Hranljive materije dolaze iz krvi u jetru, ali i razne toksične supstance koje dovode do oštećenja. Ovde dolazi u pomoć Nature Essential – Artičoka koja će na prirodan i jednostavan način uspostaviti normalan metabolizam u vašem telu.

Oštećena funkcija jetre utiče na celokupno zdravlje, uključujući i organe za varenje koji su odgovorni za kvalitetnu detoksikaciju ili čišćenje tela. Kada toksini uđu u jetru kroz krv, ona ih mora neutralisati da bi sprečila oštećenje. U tom stalnom radu jetra često trpi posledice.

Oštećenje jetre može biti akutno ili hronično. Ako bolest ne pređe iz akutnog u hronični oblik, jetra se može potpuno oporaviti. Međutim, ako se dogodi hronično oštećenje jetre, tada dolazi do postepenog smanjenja funkcionalnog kapaciteta jetre i stvaranja ožiljnog tkiva (fibroza). To je reakcija na zapaljenski proces, koji na kraju menja anatomiju jetre i dovodi do komplikacija. Neki lekovi direktno oštećuju jetru – poput paracetamola, antireumatika i nekih antibiotika.

Jednostavan je korak zaštite jetre i zaštite od štetnih posledica i oštećenja: Nature Essential – Artičoka.

Sa tri kapsule Nature Essential – Artičoka dnevno vaš metabolizam radi bolje, jetra se čisti od nakupljenih toksina, a zdravlje i funkcija jetre su poboljšani.

Pri tome artičoka smanjuje nivo masti i holesterola u jetri.

Cinarin je biološki hemijski sastojak artičoke koji poboljšava rad žuči i jetre, a ova biljka sadrži i inulin (prebiotik) koji pomaže u uspostavljanju povoljne crevne mikroflore i štiti jetru.

Studija u Italiji procenila je zaštitni efekat ekstrakta artičoke na ćelije jetre i otkrila da pokazuje značajne antioksidativne efekte i sposobnost da zaštiti ćelije ovog organa od oštećenja.

Nature Essential – Artičoka pomaže u smanjenju oštećenja od strane slobodnih radikala i podstiče proizvodnju žuči.

Vodite računa o zdravlju jetre uz pomoć Nature Essential  Artičoke.

Nature Essential – Artičoka možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/nature-essential-articoka/

Nature Essential – Artičoka možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)