Zašto otičeš na vrućini I kako možeš da pomogneš sebi?

Ako su ti suva usta I pljuvačne žlezde ti pojačano rade, imaš vrtoglavicu I glavobolju, nadut  stomak, a kolena I stopala natečena kao kod trudnice, definitivno  loše podnosiš visoke temperature.

Budući da se u budućnosti očekuju sve toplija leta, od presudnog je značaja  da naučiš na koje sve načine možeš da zaštitiš svoje telo od toplotnih talasa I prepoznaš koje negativne efekte izaziva u tvom organizmu.

Ono što važi za većinu nacije je otok kolena (posebno ako je tvoj posao vezan za dugotrajno sedenje ili stajanje), stopala, šake I stomaka, kao rezultat zadržavanja vode u organizmu.

Telo se pojačano znoji sa ciljem da smanji unutrašnju temperaturu, na taj način gubite tečnost. Kada telo doživi veliki gubitak tečnosti očajnički pokušava da zadrži ostatak. Pod uticajem visokih temperatura krvni sudovi I kapilari se šire I zato veća količina vode ostaje zarobjena između tkiva.

Ovakvo zadržavanje vode dovodi do nadimanja stomaka, zatvora, vrtoglavice, glavobolje, mučnine, slabosti, smanjenja vida, osećaja umora I letargije. Kada imate neke od ovih simptoma veoma je važno hidrirati organizam vodom, takođe uključite elektrolite (so) ili konzumirajte kokosovu vodu začinjenu morskom soli.

Kako da sprečiš zadržavanje vode u organizmu?

Razmisli šta jedeš

Egzotična hrana u kombinaciji sa  alkoholom stvara pritisak na digestivni sistem kada su temperature visoke, tada su neželjeni efekti kao što su kiselina, zatvor, nadutost I zadržavanje tečnosti neizbežni. Najveći problem je natrijum prisutan u hrani (pica, slana riba, masline, sir, naša omiljena letnja hrana).

Držite se lagane hrane poput voća I povrća, posebno one hrane koja ima protivupalna svojstva poput đumbira, krastavca, malina, borovnice, peršuna. Ali I tu  budite oprezni jer mahunarke poput pasulja, brokolija, kupusa, karfiola dodatno će pospešiti nadimanje I gasove.

Drži se vode

Gazirani kokteli I alkohol su privlačni u letnjim mesecima, ali nesumnjivo dovode do dehidratacije I nadutosti. Još jedan problem je što tokom putovanja često zaboravljamo da pijemo vodu, zato uvek nosite bocu sa sobom I začinite je sa malo limunovog soka da vas osveži I podstakne da unosite više tečnosti.

Kreći se

Sedenje I stajanje dovodi do oticanja zglobova, a da biste podstakli cirkulaciju I oslobodili se vode morate biti fizički aktivni. Jutarnje trčanje je najefikasnije ali čak I šetnjom ćete postići promene na bolje. Samo ne zaboravite da nadoknadite vodu koju gubite znojenjem,tako što ćete piti, naravno, VODU.

Koristi Serrapeptase

Kliničke studije pokazuju da serapeptaza ima fibrinolitičko, antiinflamatorno I antiupalno dejstvo (sprečava oticanje I zadržavanje tečnosti) u mnogim tkivima I još je superiornija od osalih proteolitičkih enzima.

Iako ovaj enzim proizvodi tvoje telo, neophodno je da ga pojačaš i zadržiš njegovo delovanje sa Dr. Viton Serrapeptase – dodatak izveden iz izolovane bakterije serratia E15 koja se prirodno nalazi u digestivnom sistemu svilene bube.

Ovo je potvrda da je Dr. Viton Serrapeptase oraganski proizvod koji neće ugroziti ni želudac ni jetru, već će doneti pozitivnu promenu protiv letnjih otoka.

Dr. Viton Serrapeptase kao moćan enzim vezaće zadržanu vodu iz tvog tela zajedno sa svim otpadnim supstancama I toksinima I pobrinuće se da ih izbacite putem znoja I urina. Istovremeno, stimulisaće vašu usporenu cirkulaciju u zglobovima tako da će oslobađanje zadržane vode ići mnogo brže.

Dr. Viton – Serrapeptase je tvoja oaza u ovoj pustinjskoj vrelini.

Dr. Viton – Serrapeptase možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-serrapeptase/

Dr. Viton – Serrapeptase se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)