Torta sa jagodama i sirom

Najlepša torta sa jagodama i sirom. Specifičan ukus za prave sladokusce. Uživajte u pripremi.

Za koru:

  •  4 jaja
  •  125gr šećera
  •  50gr brašna
  •  50gr kukuruznog brašna

Za fil:

  •  5dl mleka
  •  20gr želatina u prahu
  •  3 žumanca
  •  5 kašičica šećera
  •  1 vanilin šećer
  •  500 gr sitnog neslanog sira
  •  3dl slatke pavlake
  •  500gr jagoda

Za dekoraciju:

  •  1 preliv crvene boje za kolače

Priprema:

 

Kora:

1 . Razdvojite belanca od žumanca, dobro ih umutite penasto u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer 50g muteći sve vreme.

2. Posebno umutite žumanac sa preostalim šećerom. Dodajte sneg od belanca i promešajte.

3. Na kraju dodajte obično brašno i kukuruzno i izmešajte.

4. Okruglu tepsiju obložite papirom za pečenje i sipajte pripremljenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

 

Fil:

1 . Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostavite da nabubri.

2. Mlako mleko pomešati sa žumancetom, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte usitnjen sir, želatin, slatku pavlaku i promešajte.

3. Jagode iseći na četvrtine i dodati u pripremljen fil.

 

Završna priprema:

1 . Pečenu koru vratite nazad u kalup i sipajte fil.

2. Crveni preliv za kolače pripremite prema uputstvu na pakovanju i prelijte ga preko fila.

 

Dobar apetit!