Najlepša torta sa jagodama i sirom. Specifičan ukus za prave sladokusce. Uživajte u pripremi.
Za koru:
- 4 jaja
- 125gr šećera
- 50gr brašna
- 50gr kukuruznog brašna
Za fil:
- 5dl mleka
- 20gr želatina u prahu
- 3 žumanca
- 5 kašičica šećera
- 1 vanilin šećer
- 500 gr sitnog neslanog sira
- 3dl slatke pavlake
- 500gr jagoda
Za dekoraciju:
- 1 preliv crvene boje za kolače
Priprema:
Kora:
1 . Razdvojite belanca od žumanca, dobro ih umutite penasto u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer 50g muteći sve vreme.
2. Posebno umutite žumanac sa preostalim šećerom. Dodajte sneg od belanca i promešajte.
3. Na kraju dodajte obično brašno i kukuruzno i izmešajte.
4. Okruglu tepsiju obložite papirom za pečenje i sipajte pripremljenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Fil:
1 . Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostavite da nabubri.
2. Mlako mleko pomešati sa žumancetom, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte usitnjen sir, želatin, slatku pavlaku i promešajte.
3. Jagode iseći na četvrtine i dodati u pripremljen fil.
Završna priprema:
1 . Pečenu koru vratite nazad u kalup i sipajte fil.
2. Crveni preliv za kolače pripremite prema uputstvu na pakovanju i prelijte ga preko fila.
Dobar apetit!