Sve češća je pojava da naš organizam ima ozbiljan nedostatak potrebnog magnezijuma. Zašto je to tako?!

Poznato je kakav uticaj magnezijum ima na naše zdravlje, da je odgovoran za sve vitalne procese u našem telu. Ali, ostaje pitanje zašto njegov deficit postaje tako česta pojava. Poslednjih 100 godina unos magnezijuma je drastično pao.

Poređenja radi, na pocetku 20-og veka čovek je konzmirao 500mg dnevno, a sada je prosečna dnevna doza koju konzumira maximalno oko 200mg.

Rezultat ovih činjenica je da vise od 75% od ljudi ima nizak nivo magnezijuma.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Glavni razlog zbog koga je nedostatak magnezijuma postao u toj meri rasprostranjen je unos sve većih količina prerađene hrane koja sadrži vrlo malo magnezijuma. Problem je u tome sto čak i najzdravije vrste hrane na trzistu mogu imati nizak nivo magnezijuma zato što se većina od njih gaji na područjima sa niskim sadržajem magnezijuma.

Mnogi od nas žive u oblastima u kojima se u vodu dodaje fluorid. On se vezuje za magnezijum i čini ga manje iskoristivim. Isto tako, hronični stres crpi rezerve magnezijuma. On izaziva izbacivanje magnezijuma putem urina.

Alkoholičari, dijabetičari i starije osobe izloženi su većem riziku niskog nivoa magnezijuma.

Gastrointestinalni problemi poput celijakije, Hronove bolesti, sindroma iritabilnog creva stvaraju disbalans u crevnoj flori i na taj način sprečavaju apsorpciju magnezijuma.Pored toga, više od 200 vrsta lekova za različite zdravstvene probleme blokira apsorpciju magnezijuma.

Jasno je da skoro svako može imati koristi od malo više magnezijuma, a ako svakodnevno konzumirate magnezijum i dajete svom telu onoliko koliko mu je stvarno potrebno, polovina zdravstvenih problema sa kojima se suočavate biće prošlost.

Nesanica, grčevi u mišićima, razdražljivost, osteoporoza, tahikardija, povišen krvni pritisak samo su neki od mnogobrojnih problema koji se javljaju kao posledica nedostatka magnezijuma u ​​organizmu.

Magnezan C možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/magnezan-c/

Magnezan C možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)