Šta dermatolozi podržavaju kao sredstvo za izbeljivanje sunčanih fleka?

Da nemate tamne fleke po licu, vaša koža bi bila savršena. Pitate se gde grešite, naročito što ste od onih ljudi koji na plaži uvek sede ispod suncobrana, a SPF faktor koristite i zimi.

Da li često dodirujete svoje lice?

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Možde to ne znate, ali sunce nije jedini faktor koji uzrokuje tamne fleke na koži. Hiperpigmentacija se često javlja kod osoba koje imaju naviku da traumatizuju lice cedeći akne i bubuljice, čak i tamo gde ih nema.

Možda ste opsednuti miteserima, možda stežete mišiće lica kada ste pod stresom. Svaki vid fizičke traume kože rezultira njenu povredu koja je u početku svetla a pri izlaganju suncu će potamniti.

Hiperpigmentacija je posledica sledećih faktora:

Upala kože

Promene na koži poput akni, ekcema, uboda insekata, posekotina, ogrebotina, mogu  izazvati upalu. Kada se koža suoči sa upalnim procesom ćelije koje luče pigment pojačano rade, ostavljajući tamnu fleku iza svake, naizgled, zarasle traume na koži.

Izlaganje suncu

Sunčevi UV zraci provocijaju ćelije da luče više melanina. Melanin je zaslužan za ten kože. Ono što vi nazivate sunčanjem, koža registruje kao traumu od koje se štiti lučenjem melanina. Kada je izlaganje suncu prekomerno, ćelije ne uspevaju da zaštite kožu od sunca, pa se neizbežno pojavljuju tamne fleke. Koliko, naizgled, delovale bezopasno, treba da kontrolišete njihove promene i broj. Nekoliko tamnih fleka na nosu može delovati simpatično, ali prekomeran broj fleka različitog oblika i intenziteta ostavlja utisak istrošenog i nedovoljno negovanog lica.

Melazma

Melazma je poremećaj pigmentacije najčešće povezan sa trudnoćom, ali ni muškarci nisu imuni na ovu vrstu hiperpigmentacije. Melazma se javlja kao rezultat  delovanja sledećih faktora: Izlaganje UV zračenju, hormonalne promene, genetika, kontraceptivne pilule. Prema najnovijim istraživanjima, melazma je takođe posledica štetnih čestica u vazduhu koje prodiru u kožu i slabe njenu odbrambenu funkciju, pa postaje osetljivija na suncu.

Lekovi i neka medicinska stanja

Adisonova bolest je retko oboljenje kod koje je oštećena funkcija nadbubrežne žlezde, što dovodi do povećane proizvodnje melanina, praćeno melazmom. Studije pokazuju da određeni lekovi, poput antibiotika, hemoterapije, takođe uzrokuju melazmu.

Šta preporučuju dermatolozi?

U današnje vreme postoji niz proizvoda i kozmetičkih tretmana za izbeljivanje fleka, ali ono što će svaki dermatolog preporučiti je vitamin C. Ne samo da je bezbedan za kućnu upotrebu, već vitamin C u serumu sadrži dovoljno snažnu koncentraciju da izbeli postojeće fleke i spreči stvaranje novih.

Kao moćan antioksidans, Dr. Viton – Vitamin C Serum se uspešno bori protiv slobodnih radikala, štetnih UV zraka, i zajedno sa SPF faktorom pruža pouzdanu zaštitu od promene boje na koži, stvaranje trajnih fleka, starenja. Osim toga, direktno utiče na proizvodnju melanina i na taj način kontroliše tamnjenje.

Dr. Viton – Vitamin C Serum održava stalnu hidrataciju, što je presudno leti, odličan za popravljanje oštećenog tkiva, jer stimuliše proizvodnju kolagena – važnog elementa za elastičnost i zategnutost kože.

Dr. Viton – Vitamin C Serum se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/vitamin-c-serum/

Proizvod se može kupiti u Lilly i dm drogerijama, apotekama Dr.Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. 

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)