Faktor štiti kožu od opekotina, ali ne i od prevremenog starenja – šta treba da koristite?

Osunčani, odmorni, osveženi, srećni, vraćate se sa odmora. Lice vam blista, ne morate se ni šminkati, uz malo ruža i maskare izgledate savršeno. Šta tih 10 dana odmora može učiniti za vaš izgled, to ne može učiniti nijedan proizvod.

Ali pitanje je do kada? Ovog puta budno pazite na kožu lica i primetićete da kako vam se ten beli, na površini se pojavljuju nove tamne mrlje, bore su istaknute, a lice suvije nego obično.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Znamo – koristite SPF, ali faktor za današnje sunce nije dovoljan! Prekomerno izlaganje suncu uzrok je prevremenog starenja kože poznatog kao fotostarenje. UVA zraci su glavni krivci, ali deo krivice leži u plavom svetlu koje emituju ekrani. Pod njihovim delovanjem, bore počinju da se stvaraju na koži, ona gubi volumen i pati od hiperpigmentacije.

Šta je fotostarenje?

Kada koža prerano stari zbog prekomernog izlaganja suncu. Studije pokazuju da je gotovo 90% svih simptoma prevremenog starenja posledica UV zraka.

Koja je razlika između normalnog starenja koje dolazi sa godinama i prevremenog starenja izazvanog UV zracima?

Šta se menja sa starenjem kože?

Kolagen i elastin, odgovorni za punoću i strukturu same kože, počinju da se stvaraju u manjim količinama, koža gubi svoj volumen, pa počinje da visi i formira fine linije oko očiju i usta i bore koje će se samo produbljivati.

Plus, koža gubi sposobnost privlačenja i zadržavanja vode, ćelije luče manje sebuma, tako da koža postaje suvlja nego ranije.

Ten postaje neujednačen, javlja se hiperpigmentacija ili tamne mrlje na površini kože lica.

Postoje dve vrste starenja kože:

Interno starenje

Kako starimo, tako raste i naš najveći organ, koža. Unutrašnje starenje kože zapravo je ono što nazivamo prirodnim starenjem, protiv kojeg ne možemo učiniti gotovo ništa. Ovaj prirodni proces je posledica genetskog faktora ili hormonalnih promena koje se veoma razlikuju od žene do žene.

Spoljno starenje:

Spoljno starenje kože nastaje pod uticajem spoljnih faktora kao što su vreme (sunce, vetar, vlaga, zagađenje), način života (ishrana, pušenje, alkohol) i medicinski lekovi. Takve faktore možete sami kontrolisati, imate način da se zaštitite od njih.

Šta uzrokuje fotostarenje?

Ponavljamo po ko zna koji put, ali neka vam se ureže: SUNCE!

Ćelije kože upijaju fotone iz UV zraka, što uzrokuje direktno oštećenje ćelijske DNK. UVB zraci uzrokuju izgaranje kože pod suncem, a oštećenje DNK dovodi do brojnih kožnih bolesti, uključujući rak kože.

Iako ova oštećenja DNK utiču na fotostarenje kože, UVA zraci su ti koji uzrokuju prerano starenje. UVA zraci takođe uzrokuju oštećenje ćelijske DNK, ali to čine indirektno: stimulišu proizvodnju slobodnih radikala, a ti slobodni radikali oštećuju DNK u ćelijama, proces poznat kao oksidativni stres.

UVA zraci su manje intenzivni od UVB zraka, ali ih ima 30 do 50 puta više, i sa relativno jednakim intenzitetom tokom dana i tokom cele godine, pa je presudno svakodnevno zaštititi kožu.

Kako zaštititi kožu od fotostarenja?

Jedini način da sprečite fotostarenje je zaštita kože tokom cele godine kombinovanjem SPF-a i Dr. Viton – Vitamin C serum.

Vitamin C je ključni sastojak potreban za usporavanje prevremenog starenja, jer je moćan antioksidans koji sprečava slobodne radikale od UV zraka da oštete ćelije kože.

Dr. Viton – Vitamin C serum sadrži visoku koncentraciju vitamina C koji će izbeliti sunčane pege, a pošto kontroliše proizvodnju melanina, prekinuće i hiperpigmentaciju.

Formula Dr. Viton – Vitamin C serum je obogaćen hijaluronskom kiselinom koja će poboljšati sposobnost kože da zadrži vlagu, pa će postati glatka, puna i sjajna.

Dr. Viton – Vitamin C Serum se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/vitamin-c-serum/

Proizvod se može kupiti u Lilly i dm drogerijama, apotekama Dr.Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. 

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)