Sagorite 100 kalorija sa malim trikovima

Donosimo vam najbolje načine kako sagoreti 100 kalorija za samo 20 minuta..

Redovna telesna aktivnost izuzetno je važna za naše zdravlje. Osim što osigurava vitkost, bolju cirkulaciju i vitalnost, vežbanje nam može pomoći u odbrani od mnogih bolesti. Vežbanje ne mora nužno značiti znojenje u teretani. Saznajte koji su drugi i zabavni načini sagorevanja kalorija.

Ako niste tip koji se želi znojiti u teretani za rezultate, probajte drugačije načine za sagorevanje kalorija. Možda ove aktivnosti neće omogućiti veliki gubitak kilograma, sigurno će doprineti velikoj slici, jer svaki se korak zbraja kada su zdrave navike i mršavljenje u pitanju.
Kućni poslovi
Iskoristite svakodnevno, zamorne i dosadne kućne poslove i iz njih izvucite najbolje za svoju liniju. Tako ćete imati dvostruku dobit: čistu kuću i dobru formu! Pranje podova (20 minuta), tepiha, prozora, posuđa (40 minuta) ili brisanje prašine može očistiti vaš dom prašine i ostaviti trag na vašem telu. Pokosite travu, radite u vrtu, pokupite lišće po dvorištu, usisajte prašinu ili očistite sneg ispred vrata. Svi ovi kućni poslovi mogu biti dobra vežba, ako uključuju brži ritam srca.
Probajte kuglanje
Kuglanje može biti zabavna aktivnost s prijateljima, ali i odlično sredstvo mršavljenja i zatezanja mišića. Puno spuštanja u čučanj, čvrstog držanja kugle i zamahivanja mogu učvrstiti ruke, ramena, trbušne mišiće, zadnjicu i noge. Dvadesetak minuta kuglanja pobrinuće se za sagorevanje oko stotinu kalorija.
Plivanje
Iskoristite leto za mršavljenje. Tako osim konzumacije laganije hrane, puno voća, povrća i vode, istopite kalorije plivanjem. Samo 15 minuta aktivnog plivanja može sagoreti 100 kalorija!
Prošetajte svog najboljeg prijatelja
Odlazak u šetnju sigurno je najbolji deo psećeg dana. Ne samo da će vam vaš najbolji četvoronožni prijatelj pomoći obraniti vas od depresije, smiriti živce ili razveseliti vas, nego će se i pobrinute da ste u top formi. Bacajte mu lopticu ili štapove (savijanje u čučanj i istezanje prilikom izbačaja) ili ubacite u petu brzinu i zajedno trčite.
Provozite se na biciklu
Vožnja bicikla predstavlja izuzetno efikasnu vežbu jer ubrzava otkucaje srca i olakšava mršavljenje (reč je o aerobnoj aktivnosti).