Omega-3 masne kiseline za mršavljenje

Opšte je poznato da omega-3 masne kiseline imaju značajne benefite za ljudsko zdravlje. Nedavno istraživanje pokazalo je da uzimanje ribljeg ulja, zajedno sa redovnim vežbanjem, može pomoći da rešite problem suvišnih kilograma.

Studija sa Univerziteta Južne Australije obuhvatila je 75 gojaznih ljudi, potencijalno sklonim kardiovaskularnom riziku od bolesti poput hipertenzije i visokog nivoa holesterola i podelila ih u četiri grupe. U prvoj podeli polovina njih je primala doze ulja tune, dok su drugi dobili istu količinu suncokretovog ulja koje ne sadrži Omega-3. Zatim su ih podelili dve grupe. Polovina njih nije radila ništa, dok su ostali imali obavezu 45-minutnog trčanja srca svake nedelje. Učesnicima je savetovano da ne menjaju ništa u ishrani.

Nakon tri nedelje, tri grupe su pokazale promene. Međutim, grupa koja je konzumirala riblje ulje i bila fizički aktivna pokazala je smanjenje telesne masti i zabeležila 2 kg prosečnog gubitka težine.

Rezultati izgledaju još impresivnije s obzirom da nisu učinjene promene ishrane. Takođe, fizička aktivnost bila je na prosečnom nivou. U kombinaciji s niskokaloričnom dijetom I uz više vežbi, efekti ribljeg ulja mogu biti još bolji.

Rezultati izgledaju još impresivnije s obzirom da nisu učinjene promene ishrane. Takođe, fizička aktivnost bila je na prosečnom nivou. U kombinaciji s niskokaloričnom dijetom I uz više vežbi, efekti ribljeg ulja mogu biti još bolji.

Ulje omega-3 je široko dostupno kao dodatak ishrani, a može se naći i u sastavu nekih napitaka i hrane. Njegova popularnost je povećana zahvaljujući prethodnim studijama koje povezuju omega-3 sa poboljšanom funkcijom mozga i memorije, poboljšanjem vida i sposobnošću da smanji rizik od Alzheimerove bolesti i moždanog udara.

Planirane su sveobuhvatnije studije radi daljeg razumevanja efekta omega-3 na duži rok, u kombinaciji sa pojačanom fizičkom aktivnošću. Riblje ulje može biti efikasno kao saveznik u mršavljenju u kombinaciji sa programom vežbi.

Ovo su vrlo obećavajući rezultati. Zato, ako riblje ulje niste uvrstili u svoju svakodnevnu ishranu, sada je najbolje vreme za to.

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)