Naša trenutna ishrana podrazumeva visok nivo kalcijuma, a malo magnezijuma i može bit štetna za zdravlje!

Magnezijum je prisutan u svim ćelijama i uključen je u preko 300 procesa, uključujući proizvodnju energije. Magnezijum je posebno važan za smanjenje gustine kostiju, normalnu funkciju srca i regulisanje nivoa glukoze u krvi. Magnezijum je jedan od najrasprostranjenijih problema jer veliki procenat stanovništva ima nedostatak koji uzrokuje probleme.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Većina lekara ne bavi se u dovoljnoj meri lečenjem nedostatka magnezijuma. Manjak magnezijuma se često teško otkriva, jer se, obzirom da se samo 1% nalazi u krvi, ne vidi u analizi.

Dr. Norman Shellei je američki neurohirurg i pionir u lekovima protiv bolova, kaže da su sva potencijalna oboljenja povezana sa nedostatkom magnezijuma, te da je on kritični mineral koji je potreban svakoj ćeliji u telu.

Manjak magnezijuma je odgovoran za više bolesti nego bilo koji drugi mineral ili vitamin.

Pravila o nedostatku magnezijuma:

Studije pokazuju da 68% ljudi ne konzumira dnevnu preporučenu dozu magnezijuma, a 19% čak ne konzumira polovinu preporučene dnevne doze (310-420 mg dnevno).

Većina istraživača smatra da je preporučeni unos magnezijuma prenizak i da bismo, ako ga podignemo tamo je potrebno, otkrili da 80% stanovništva unosi nedovoljne količine.

Magnezijum je bitan element života, kao što su voda i vazduh. Treba nam mnogo magnezijuma, kažu neki istraživači, a oko 1.000 mg dnevno je potrebno zdravoj aktivnoj osobi za optimalno funkcionisanje.

Magnezijum je našem organizmu ono što je ulje automobilu.Odnos kalcijuma i magnezijuma.  Savremeni režim ishrane zasniva se na dosta kalcijuma, a premalo magnezijuma.

Ishrana naših predaka bila je u odnosu 1:1(Kalcijum / Magnezijum),a danas se taj odnos  kreće od 5:1 do 15:1.Konzumiranje deset puta više kalcijuma od magnezijuma predstavlja ozbiljan problem.

Povišeni nivo kalcijuma predstavlja jedan od uzroka migrena, poremećaja koncentracije, autizam, anksioznost, astmu i alergije.U slučajevima povišenog nivoa kalcijuma, a nedovoljnog nivoa magnezijuma, javljaju se grčevi u mišićima, pa čak i konvulzije.

Naša preporuka: Dr. Viton – Magnezan C

Dr. Viton – Magnezan C možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/magnezan-c/

Dr. Viton – Magnezan C možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)