Lazanje od tikvica sa bešamel sosom i sirom

Obradujte svoje prijatelje sa italijanskim specijalitetom kome ni  mačak Garfild ne može odoleti. Kombinacija tikvica sa tri vrste sira je pravo gurmansko jelo, koje je idealno za vegetarijance i koje obavezno morate probati.

Sastojci:

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

 

  •    600gr tikvica
  •     50g maslaca
  •     beli biber
  •     12 listova lazanje
  •     so
  •     100g gorgonzole
  •     50g mocarela
  •     15gr parmezana

 

Za bešamel sos:

  • 50g maslaca
  • 50g pšenično brašno tip 400
  • 1L mleka
  • đumbir
  • muskantni orah
  • biber
  • so

 

 

 

Priprema:

Tikvicite oprati i iseći po dužini na tanke listove. Pržiti ih na maslacu, posoliti i pobiberiti i izvaditi iz tiganja. Lazanje skuvati  u slanoj vodi (2- 3 minuta), u koju  ste stavili nekoliko kapi ulja da se ne bi zalepili listovi jedan za drugi.

Za bešamel sos: Na  maslacu  propržite brašno. Postepeno dodajte vruće mleko, stalno mešajući dok ne dobijete odgovarajuću gustinu. Dodajte so, biber, malo muskantni orah i đumbir.

Na dno vatrostalne posude stavite malo bešamel, naređajte jedan red lazanja, a zatim sipajte bešamel, na tikvice zatim narendati mocarelu, a preko toga  komade gorgonzole. Opet red lazanja i tako ponovite postupak dok ne istošite materijal, tako da na poslednji red lazanja stavite bešamel sos, a zatim rendani sir i parmezan.

Pecite oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Posluživanje

Služiti toplo isečeno na kocke.