Dobra vest za čokoholičare: Čokolada koja ne goji

Zamislite da svakodnevno možete da uživate u čokoladnim poslasticama – bez griže savesti i brige o suvišnim kilogramima! Dobra vest stiže za sve čokoholičare. Naime, naučnici su na putu da stvore čokoladu koja ne goji.

Svetski stručnjaci su uspeli da prepolove postotak masti u čokoladi, tako što su maslac od kakaoa, a mlečnu masnoću zamenili voćnim sokom.

Iako će zbog toga čokolada imati blago voćni ukus, ovaj se proces se može primeniti na sve vrste čokolade, piše The Independent.

Ispitivanja su još u toku i, iako je “blag voćni ukus” postao prejak,naučnici veruju da ga mogu ublažiti vodom i vitaminom C.

Saznali smo kako čokoladu da učinimo zdravijom, a da ona ipak ostane ‘čokoladna’. Nadamo se da će prehrambena industrija iskoristiti ove rezultate istraživanja i koristiti voćne sokove umesto masnoća“, rekao je glavni istraživač dr Štefan Bon.