Dijeta Mirande Ker po principu 80:20

Paretov princip 80:20 koji kaže da 80 procenata rezultata dolazi od 20 procenata uzroka može da se primeni i na način ishrane. Tada on glasi: Osamdeset odsto vremena jedite zdravu hranu, a preostalih dvadeset slobodno varajte!

Priznati nutricionisti i treneri smatraju da ovakav način ishrane daje pozitivne rezultate pa ih preporučuju svojim klijentima, poznatim zvezdama. Ovo su samo neke od njih koji se rado pridržavaju ove dijete i svima je preporučuju.

Keli Roland

Bivša članica sastava „Destiny’s Child“ i sudija u šou „X Factor“ kaže da je njen trener Dženet naučila mnogim stvarima koje se tiču zdravlja i vežbanja i da je zaslužna za to što se Keli hrani po principu 80:20. Kao neko ko obožava sve što u sebi sadrži šećer, Keli Roland obožava ovaj režim ishrane i naročito ceni vreme u kojem može da jede kolče i pije koktele. Ostatak vremena u svojoj ishrani ona koristi najviše zeleniša.

Džesika Alba

Lični trener Džesike Albe, Jami Li preporučila joj je ovaj režim da bi održala zdravu i vitku liniju. Razlog tome je Džesikin problem sa ishranom koji je imala ranije u maldosti i nakon porođaja. Ona kaže da čovek ne može 100 odsto vremena da bude na principu zdrave ishrane i da ljudi jednostavno greše, ali zato mogu da budu 80 odsto vremena. Jami preporučuje konzumiranje manjih, ali česti obroka u toku dana kako biste što lakše podneli ovih zdravih 80 procenata.

Miranda Ker

Ovaj supermodel jedan je od najvećih zagovornika principa 80:20. Miranda Ker kaže da joj je upravo ovaj režim ishrane pomogao da razvije zdrav odnos prema hrani. Ona uživa u hrani i nema osećaj krivice ako jede nešto sa „crne liste” jer je to sve deo plana! Ipak, Miranda kaže da su umerenost i istrajnost ključ uspeha bez kojeg nijedna dijeta neće dati rezultate.