Da li vas zglobovi bole? Evo kako sebi možete pomoći!

Da li osećate bol, utrnulost i škripanje u zglobovima svaki put kada ustanete nakon dugog sedenja? Ili odjednom sevne oštar bol u zglobu? Ako mislite da ste počeli da osećate svoje godine i da to jednostavno mora biti tako, varate se.

Prirodnom terapijom i pravovremenim otkrivanjem simptoma problem se može rešiti.

Dr. Viton-MOVENS tablete sadrže uravnoteženu kombinaciju prirodnih supstanci za ublažavanje bolova, otoka i upala, koji doprinose lakšoj pokretljivosti.

Nepravilna nega i simptomi koji se javljaju u zglobovima mogu vam ograničiti pokretljivost, izazvati upale zglobova, ali i tetiva i ligamenata i naneti vam takav bol da će i jedan korak biti težak podvig.

Stalni bol i njegovo ignorisanje dovodi do hroničnog zapaljenja koje počinje da „nagriza“ sam zglob, hrskavicu i kost. Tada nastaju oštećenja koja se jedino mogu rešiti operacijom ili implantacijom veštačke zamene.

Toksini koji se akumuliraju u telu mogu se akumulirati u zglobnoj hrskavici i u samom zglobu (tj. sinovijalnoj tečnosti) i dovesti do neželjenih efekata koji se manifestuju bolom i povremenom utrnulošću.

Lekari, poslednjih decenija kao strategiju za lečenje artritisa, osteoartritisa i drugih problema sa koštanim sistemom, pored konvencionalnih lekova, savetuju da u svakodnevnu zdravstvenu negu uključe i prirodne sastojke. Takav pristup ne samo da ublažava i smiruje simptome, već i poboljšava pokretljivost i usporava pogoršanje bolesti.

Da bi se rešili ovi problemi, najvažnija je kombinacija prirodnih sastojaka, kao što ima Dr. Viton-MOVENS, koji imaju ulogu poboljšanja funkcije zglobova, služe im kao hrana, održavaju zdravlje kostiju i doprinose izgradnji zdravih zglobnih tkiva i hrskavice.

ZAŠTO JE MOĆNA KOMBINACIJA DR.VITON-MOVENS?

HONDROITIN SULFAT – koristi se za osteoartritis, stanje koje je posledica oštećenja hrskavice zglobova. Hondroitin sulfat je jedan od gradivnih blokova koji može usporiti ovo oštećenje. Dokazano poboljšava funkciju zglobova, pomaže u smanjenju bolova i usporava napredovanje osteoartritisa. Kombinacija sa glukozaminom stimuliše njegovo delovanje i smanjuje simptome bolesti.

MSM – prirodni sastojak koji se smatra hranom za zglobove. Najčešće se koristi kod artritisa i kombinuje se sa hondroitin sulfatom i D-glukozaminom. Odlično deluje na burzitis, zapaljenje burze, male vreće ispunjene tečnošću smeštene u unutrašnjosti zglobova.

D-GLUKOZAMIN – Istraživalo se koja suspstanca, koja se nalazi u hrskavici, a lako se vari, bi mogla da pomogne ljudima koji imaju problema sa zglobovima. Studija je potvrdila da je glukozamin element za izgradnju hrskavice koji ne opterećuje probavni sistem. Glukozamin ima prirodna antiinflamatorna svojstva i efekat kod starenja. Pomaže kod simptoma degenerativnih bolesti zglobova kakve su artritisa ili osteoartritisa.

HIJALURONSKA KISELINA je osnova je za nesmetano kretanje i održavanje zglobova. Sa godinama nivo prirodne hijaluronske kiseline u telu opada i neophodna je suplementacija.

KOLAGEN pomaže u očuvanju zglobova i održavanju hrskavice. Vremenom telo počinje da proizvodi sve manje kolagena, a samim tim i struktura kostiju i mišića gubi elastičnost, čvrstoću i može dovesti do potpunog narušavanja zdravlja i pokretljivosti tela.

VITAMIN C igra važnu ulogu u sintezi kolagena što obezbeđuje dobru strukturu kože koja je zategnutija, zdravija i lepša, a kosti, tetive, hrskavice i krvni sudovi (kapilari) postaju jači i otporniji.

VITAMIN D3 je glavna podrška kostiju održavanjem nivoa kalcijuma i magnezijuma. Budući da zglobovi hranljive materije dobijaju kroz same kosti, zdrave i jake kosti su ključne za zdrave zglobove.

Dr. Viton – Movens možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/movens/

Dr. Viton – Movens možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)