Banana, "ubica" gladi + dijetalni recepti

Čak i posle obroka, već za 20 minuta “krče” creva? Da biste izbegli nelagodnost i nekontrolisanu potrebu da ponovo jedete, sledeći put uzmite bananu.

Banane pomažu obnavljanje sluznice želuca i uopšte imaju pozitivan uticaj na stanje digestivnog trakta.Kalijum sadržan u bananama pomaže da se eliminiše višak tečnosti iz tela,to je takođe jedan od razloga zašto se ovo voće koristi za mnoge dijete. Pored toga, kalijum je veoma važan za srčani mišić.

Dijeta sa bananama je prilično stroga, tako da bi bilo dobro da se konsultujete sa svojim lekarom pre početka sprovodjenja ove dijete.ova dijeta ima pozitivan efekat na ulkusnu bolest, gojaznost i hipertenziju.
Celuloza,voćni šećer, vitamini grupe B, C, E, PP vitamin, minerali – su neke od korisnih supstanci banane.Zbog toga što je banana bogata prirodnim šećerom, telo ubrzo postaje zasićeno i osećaj gladi nestaje,dok vitamini koji su dobri za mozak i nervni sistem pomažu u oslobadjanju od stresa.

Dijeta sa bananama postoji u dve verzije.

Dijeta sa bananama 1 #

praktikuje se za 3-4 dana.Svakoga dana kada bi trebalo da jedete 3 banane i pijete 3 čaše od obranog mleka.Mleko možete zameniti nemasnim jogurtom 1%.takodje možete napraviti šejk od banane u blenderu sa mlekom ili jogurtom.Tokom ove brze dijete izgubićete oko 3 kg viška telesne težine.

Banana dijeta 2 #
Druga verzija ishrane dizajnirana je za 3-7 dana,ona je mnogo jednostavnija, ali ne i manje efikasna.Svakoga dana možete pojesti oko 1,5 kg oljuštene banane.Tokom dana, pijte zeleni čaj bez šećera, broj šolja čaja nije ograničen. Sa ovom verzijom, dijete sa bananama ćete izgubiti do 1 kg viška težine dnevno.Svakog trećeg dana možete priuštiti 2 kuvana jaja da nadoknade nedostatak proteina, koji se nalaze u bananama, ali u vrlo malim količinama.

Prednosti banane ishrani
Banana -je plod veoma bogat raznim hranljivim materijama.Dve banane mogu zameniti solidan ručak,iako imaju nizak sadržaj proteina i masti, one će u potpunosti eliminisati osećaj gladi.

Banana sadrži veliku količinu vitamina C i E, ne manje od 1 / 4 preporučene dnevne dozu vitamina B6 i kalijuma.

Dijeta je jednostavna i može se uvek sprovoditi jer je banana jedan od retkih plodova koji se mogu kupiti u bilo koje doba godine.

Nedostaci dijete sa bananama
Banane su teško za varenje tako da veliki broj ljudi tokom dijete ima stalno nadimanje i gorušicu.Ako patite od ovih poremećaja bolje da ne počinjete dijetu s bananama.

Ako posle brze dijete sa bananama ne promenite navike u ishrani dobar deo kilograma može se brzo vratiti. Dakle, dijeta je više pogodna za one koji žele jednokratne efekte.Da bi se održala ista težina, ili ćete morati da ponovljate brzu dijetu sa bananama jednom mesečno, ili da promenite svoje navike u ishrani i postanete fizički aktivniji.