10 saveta kako se probuditi odmorni i lepi

Bez obzira na to da li ujutro imate važan poslovni sastanak ili samo imate želju da se probudite bez otečenih kapaka, podočnjaka, sa linijama po licu… pročitajte savete koje smo pronašli za vas kako da izgledate lepo čim otvorite oči.

OSNOVNA NEGA

Naviknite se da perete lice nekoliko sati pre nego što odete na spavanje. Ako čekate da vas umor savlada i to ne učinite, toksini i nečistoća će ostati na vašem licu cele noći, kažu dermatolozi. Propustićete najbolje vreme za brigu o svojoj koži. Noću imate bolji protok krvi na površini kože i tada ništa drugo na licu ne ometa apsorpciju, kažu stručnjaci.

PAVAJTE NA LEĐIMA

Ležanje na stomaku tokom noći loše utiče na lepotu. U proseku glava je teška sedam do osam kilograma pa će lice biti pod velikim pritiskom ako spavate u takvom položaju. Verovali ili ne mnogi dermatolozi kažu da mogu da vide na kojoj strani lica ljudi spavaju prema rasporedu bora.

NABAVITE UDOBNIJI JASTUK

Najbolje je da se naviknete da spavate glave podignute na dva jastuka ili da sa gornje stane kreveta na uzglavlje dodate drvo ili neku udobniju podlogu debljine oko 5 centimetra. Gravitacija pomaže boljem protoku krvi i limfnih tečnosti, koje se prilikom ovakvog spavanja ne skupljaju na jednom mestu.

SAČUVAJTE NOVAC

Nemojte trošiti novac na skupe antirid kreme za područje oko očiju. Stručnjaci tvrde da ako ste dobro skinuli mejk ap i niste ostavili razmazanu maskaru na licu uz najobičniju hidratantnu kremu neće biti problema za osetljivo područje na kome se najpre pojave bore.

LAGANA VEČERA

Da biste se probudili sa prirodnim rozim i zdravim obrazima, a ne bledim kao krpa večerajte visoko proteinsku hranu sa što manje šećera. Probajte losos i blitvu koji su prirodni diuretici. Preskočite pirinač, testenine i krompir.

LEPA FRIZURA

Da biste sačuvali kovrdže ili lepo isfeniranu kosu izbegavajte pamučne jastučnice, zato što je kod takvog materijala veće trenje. Najbolje je da jastučnicu zamenite svilenom ili satenskom, a ako ste u mogućnosti najbolje je da kosu uvijete u svileni šal pre nego što legnete.

MASKA

Ukoliko vas nervira bubuljica koja je izašla na nosu ili obrazima, nanesite biljnu masku na to područje koja može da stoji tokom cele noći. Tek ujutru kad se isuši možete da se umijete i primetićete da više nema suvišne masnoće kao na tom delu lica.

BUJNIJA KOSA

Za veći volumen svoje kose pred spavanje utrljajte u vlasi tretman za hranjenje kose sa kojim možete da prespavate. Tek ujutru kad je isperete primetićete koliko je sjajna i bujna. Ukoliko nemate mnogo vremena za frizuru u parfimerijama možete nabaviti mekane viklere koje skoro da nećete osećati tokom noći.

PIJTE VODU

<p>Potrebno je da popijete osam čaša vode dnevno da bi vaša koža bila optimalno hidrirana. I pre nego što se pobunite evo načina kako to da ostvarite čak i ako ste lenji i demotivisani. Najbolje je da jutro započnete ispijanjem velike čaše vode. U tašni uvek nosite flašicu vode, a na poslu pokušajte da često uzimate po jedan, dva gutljaja. Nekad je možete zameniti i čajem bez šećera.

BEZ KOFEINA I ALKOHOLA U KASNIM SATIMA

Nemojte da sabotirate san stimulativnim sredstvima i alkoholom. Odrecite se kafe u poslepodnevnim satima, zakažite fitnes trening tri sata pre odlaska na počinak i ograničite unos alkohola na jednu čašu vina uveče.