Zašto vas noge više bole leti?

Ne iznenađuje vas oticanje nogu po vrućini, ali otkud bolovi u kolenima, listovima, stopalima… Bili ste uvereni da će vam sunce zagrejati kosti i omogućiti vam dovoljno vitamina D da istrčite čitav maraton, ali nije tako.

Bol u donjim ekstremitetima vrlo je čest leti, a uzroci su manje-više očigledni.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Fizički ste aktivniji

Leti ste fizički aktivniji, obzirom da je dan dovoljno dug za šetnju, rad u bašti, plivanje. Leti ste oko 60% više na nogama negoli zimi. Kako sunce zalazi oko 20h, pod uticajem gravitacije, u vašim nogama se nakuplja velika količina krvi, praćena bolom.

Vaši krvni sudovi se šire od toplote

Visoke temperature dovode do širenja krvnih sudova, posebno ako dugo stojite ili sedite. Vaše lice se zajapuri od najmanjeg napora – kao što je odlazak u prodavnicu, zbog širenja kvrnih sudova. Proširenje krvnih sudova je, zapravo, automatski odgovor tela na toplotu kako bi se ohladilo, stimulišući cirkulaciju i usmeravajući je na površinu kože. Loša strana je što ovaj prirodni refleks može pogoršati simptome venske insuficijencije povećavajući količinu krvi u venama.

Pri normalnim temperaturama protok krvi u koži je 0,25 l/min. dok se na visokim temperaturama protok krvi povećava i do 20 puta. Da bi se oslobodilo toplote, telo preusmerava toplotu sa unutrašnjih organa ka površini- koži, a zatim putem znoja izbacuje napolje.

Srce je ključni organ za ovaj proces, ulaže više napora i pumpa više krvi. Skoro 60% krvi koja cirkuliše dolazi do kože, što znači da je 60% rada srca posvećeno hlađenju organizma.

Kada srce pumpa više krvi i usmerava 30 puta više krvi ka periferiji, više krvi se akumulira u nogama, uzrokujući nelagodnost, bol i otok. Ovo stanje je posebno izraženo kod osoba sa venskom insuficijencijom. Telo već ima problem sa povratkom krvi iz nogu do srca. Zbog neefikasnih “nepovratnih ventila” unutar vena.

Šta treba da radite?

Unosite puno tečnosti

Izbegavajte predugo stajanje ili sedenje

Vežbajte

Kada se odmarate podignite noge na jastuče

Počnite da koristite Dr. Viton – MOVENS tablete – formula sa odabranim aktivnim sastojcima koje telo i samo proizvodi ali se sa godinama smanjuje. Zbog dokazanih prirodnih sastojaka Dr Viton Movens tablete nesumnjivo deluju na bolove u mišićima, kostima ili zglobovima.

Formula Dr. Viton – MOVENS tablete su zasnovane na 7 aktivnih komponenti koje za 7 dana uklanjaju bilo koju vrstu bolova, opuštaju ukočene i otečene zglobove i olakšavaju vam letnje mesece.

Glukozamin i hondroitin štite ćelije hondrocita, koje pomažu u održavanju strukture i elastičnosti hrskavice.

Hijaluronska kiselina je sastavni deo sinovijalne membrane koja oblaže i podmazuje zglobove, omogućavajući glatko i lako kretanje.

Kolagen, kao glavna proteinska jedinica kostiju i hrskavice predstavlja 80% ukupnih koštani proteina, odgovornih za njihovu snagu i elastičnost.

Vitamin C je uključen u svrhu sinteze kolagena. Njihova kombinacija garantuje jače i otpornije kosti, tetive, hrskavicu i krvne sudove.

Vitamin D3 reguliše apsorpciju kalcijuma i fosfora i na taj način obezbeđuje hranu kostima. Bez toga je normalan rast i razvoj kostiju nemoguć, ali je neophodan tokom života, jer ih čini otpornim na brojne bolesti.

MSM deluje na više nivoa, smanjujući bol, ukočenost i otok u zglobovima. Ali to najviše utiče na degeneraciju zglobova koji ugrožavaju pokretljivost.

Koristite Dr. Viton – MOVENS tablete, tako da leto ne pamtite po bolovima!

Dr. Viton – Movens možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/movens/

Dr. Viton – Movens možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, dm drogerijama i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)