Zašto je leto najbolje vreme za detoksikaciju?

Kada se nešto dogodi u vašem telu i vi ne znate šta, vaše telo verovatno signalizira da mu je potrebna detoksikacija. Nazovite to pročišćenjem, odmorom, apstinencijom, kako god hoćete, ali predah od pogrešne hrane i navika nije ništa novo.

Koncept detoksikacije nije ništa drugo do čin posta koji upražnjavaju starije generacije. Možda ne postimo u ime zdravlja, ali to ne menja činjenicu da telo uspeva da se oslobodi svih nagomilanih toksina.

Današnji tempo života i brza hrana iziskuju planiran post ili detoksikaciju.

Da li je vašem telu potrebna detoksikacija?

  • Kosa vam opada
  • Nemate energije
  • Niste raspoloženi i osećate se slabo
  • Ne uspevate da skinete salo sa stomaka
  • Vaša koža deluje umorno i imate izraženu pigmentaciju
  • Slabije pamtite
  • Varenje vam je usporeno i osećate se naduto

Telo šalje ove signale kad god vam pokušava reći da mu je potrebna pauza.

Ljudsko telo je dizajnirano da se samostalno reši svih nagomilanih toksina i otrova, a pomaže mu 5 organa – koža, pluća, jetra, bubrezi i debelo crevo. Dovoljno je da jedan od njih zataji u svojoj funkciji, zahvaljujući našem pogrešnom načinu života što dovodi do akumulacije toksina i otvara vrata bolestima, upalama, bolovima, debljanju, hormonalnim i kožnim problemima.

Šta se događa ako se začepi jedan od organa za detoksikaciju?

Ako pluća ne mogu da izbace ugljen-dioksid, mi se razbolimo. Možemo iskusiti otežano disanje, nedostatak energije i srčanu aritmiju.

Ako se jetra ne može nositi sa brdom toksina, usporiće. Možemo doživeti debljanje, umor, slabost.

Ako bubrezi ne mogu da filtriraju toksine, telo će razviti elektrolitsku neravnotežu, urinarne probleme, povišeni nivo kreatinina i generalno veću toksičnost u našem sistemu.

Ako se creva začepe kao rezultat zatvora, zadržavamo toksični višak u telu više nego što je potrebno, što dovodi do želučanih tegoba, gasova, migrene, slabog imuniteta, dominacije estrogena, loše funkcije mozga.

Ako su pore kože začepljene nečistoćom, proces detoksikacije je ugrožen i tlo je stvoreno za razvoj bakterija koje dovode do upale. Plus, sama koža gubi svežinu i sjaj.

Zašto nam je svima potrebna detoksikacija?

Detoksikacija nije rezervisana samo za one koji žele da smršaju, proces je ključan za jačanje imuniteta. Oslobađanje od nakupljenih toksina postiže se zdravom ishranom, vežbanjem, odmorom i spavanjem. Na nesreću, živimo u veoma zagađenom okruženju, bilo da je to vazduh koji udišemo, voda koju pijemo ili hrana koju jedemo, nesumnjivo smo izloženi mnogim toksinima. U takvim prilikama nije iznenađujuće što telo ne može da se pročisti.

Zašto je leto najbolje vreme za detoksikaciju?

Nutricionisti kažu da je leto najprikladnije za detoksikaciju jer se lakše podnosi. Visoke temperature povećavaju našu potrebu za tečnošću, laganom i svežom hranom. S druge strane, tržište obiluje velikim izborom povrća i voća, tako da nema izgovora da nema šta da se jede. Proces detoksikacije leti je dvostruko brži nego u hladnim mesecima godine, jer je znojenje još jedan način na koji se telo prirodno rešava toksina. Konačno, leto je pravi motiv za vitku figuru, blistavu kožu i energiju.

Kako ubrzati proces detoksikacije?

Počnite da pijete San Sebastian Spirulinu, najmoćniji antioksidans na svetu koji će očistiti svaku pojedinu ćeliju u telu. San Sebastian Spirulina sadrži najefikasniju antioksidativnu leguru – vitamine C i E i minerale poput selena, mangana, cinka, bakra, gvožđa i hroma. Ovaj savez se uspešno bori protiv slobodnih radikala koji uzrokuju oksidativni stres, ali i toksičnosti niza supstanci, uključujući lekove. Zbog toga se preporučuje pijenje nakon jake terapije, koja prva pogađa jetru.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:

 https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Spirulinu San Sebastian možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)