Šta da pijete ako vam vid počne da slabi?

Da li ste ikada čuli da se Spirulina uzima za poboljšanje vida? Spirulina može koristiti vašim očima na mnogo načina samo zato što sadrži veliku dozu vitamina A.

Konkretno, Spirulina sadrži beta karoten koji telo kasnije pretvara u vitamin A.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Uvek smo povezivali beta karoten sa šargarepom, iako Spirulina sadrži i do 10 puta više beta karotena.

Sada, ako se pitate kakve veze beta karoten ima sa vitaminom A, evo šta treba da znate: kada uđe u vaše telo, beta karoten se pretvara u vitamin A. Beta-karoten nije vitamin A, već nešto što bi trebalo da postane vitamin.

Zašto bi trebalo da uzimate beta karoten, a ne gotovi dodatak vitamina A?

Prednost konzumiranja beta karotena umesto gotovog vitamina A je u tome što ne postoji mogućnost predoziranja vitaminom. Kada telo pretvara beta karoten u vitamin A, ono pretvara samo količinu koja mu je potrebna.

Prema preporukama Nacionalnog instituta za zdravlje, muškarci bi trebalo da unose oko 3.000 međunarodnih jedinica vitamina A dnevno, a žene oko 2.300. Hajde da vidimo koliko od ovih vrednosti Spirulina može da zadovolji.

Sa samo 100 grama spiruline, moći ćete da unesete 352.000 međunarodnih jedinica vitamina A. Što znači da ako pijete Spirulinu, nikada se nećete suočiti sa nedostatkom vitamina A.

Kako vitamin A poboljšava zdravlje očiju?

Vitamin A štiti rožnjaču, što je spoljašnja površina oka. Ovo je posebno važno za dobar vid. Ako rožnjača nije zaštićena, može se lako oštetiti, što dovodi do zamagljenog vida, bola u oku (osećaj kao da imate nešto u oku), crvenila oka.

Vitamin je takođe ključan za normalno funkcionisanje mrežnjače. Učestvuje u pretvaranju svetlosne energije u nervne impulse koji se javljaju u mrežnjači. Osim što obezbeđuje normalno funkcionisanje, vitamin A štiti mrežnjaču od ugrušaka poznatih kao dimeri vitamina A. Ovi ugrušci u nekim slučajevima mogu izazvati potpuni gubitak vida, pa je zaštita mrežnjače veoma važna.

Spirulina deluje bolje od sintetičkog vitamina A

Jedan od najvećih problema sa sintetičkim vitaminima je njihova loša apsorpcija. Nijedan sintetički vitamin A ne može se bolje i brže apsorbovati od beta karotena u Spirulini koji će na kraju postati visoko efikasan vitamin A.

Studija, objavljena u časopisu Plant Foods for Human Nutrition, ispitala je efekat sintetičkog vitamina A i vitamina A dobijenih konzumiranjem beta-karotena iz Spiruline.

U studiji, jednoj grupi miševa je davan sintetički vitamin A, dok je druga grupa miševa pila Spirulinu. Rezultati su pokazali da je koncentracija vitamina A veća u telu miševa koji su pili Spirulinu.

Naravno, mnogi su vam rekli da jedete šargarepu da biste poboljšali vid, ali niko ne kaže isto o Spirulini i to se mora promeniti. Spirulina ima veći nivo beta karotena od šargarepe, slatkog krompira i svih ostalih namirnica.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:

 https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Spirulinu San Sebastian možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)