Uznemireni imuni sistem može prouzrokovati uznemireni mozak

Ukoliko pitate psihijatra koji je uzrok psihičkog narušenja, obično ćete dobiti ovakvo objašnjenje : „ To je hemijski debalans u mozgu“. Novo polje zvano PNI, psihoneuroimunologija (kako su mozak i imuni sistem povezani), otkriva nam da je jedan od osnovnih razloga ovog hemijskog debalansa povišena telesna upala.

Ovo sledi od toga da psihička narušivanja su deo epidemije usred upalnog narušavanja. Otkad je Omega – 3 anti-upalni faktor, ova nova istraživanja pomažu da ljude ubede da jedu više morske hrane ili da uzimaju dodatke ribljeg ulja da bi uživali u njihovom raspoloženju. Ključna veza između Omege – 3 i efektima anti-upale dolaze od otkrića da depresirane osobe imaju viši nivo pro-upalnih biohemikalija, zvanim citokini.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Delovi slagalice depresije počeli su da se slažu. Ocenjivajući vezu između nedostatka Omege – 3, upale i depresije desilo se još jedno otkriće: osobe sa nižim nivoom Omege – 3 u krvi takođe su skloni da imaju visoki nivo pro-upalne citokine i obrnuto.

Ova otkrića idu zajedno sa otkrićem da i osobe sa depresijom, kao i oni sa hroničnim upalama imaju nedostatak Omege – 3. Istraživači su otkrili da debalans Omege – 6 i Omege – 3 ( višak Omege – 6 i nedovoljno Omege – 3) vodi preteranom produkcijom citokina kao odgovor stresu.

Jesti više Omege – 3 EPA / DHA izgleda da reguliše ove upalne preterane reakcije. Ostaje da se dokaže dali nedostatak Omege -3 je samo jedan od razloga upalnog debalansa i konstantnog narušenog raspoloženja ili su međusobno povezani.

Omega u medicinskim školama

Studenti medicine koji su imali veći nivo Omega debalansa (visoki odnos Omege – 6 / Omege -3 ), pokazali su veće upalne markere stresa tokom vežbi.

Jedna studija iz 2011 sa Državnog Univerziteta medicine u Ohaju, pokala je da su studenti koji su uzimali dodatke Omege -3 patili su manje od uznemirenosti i upale.

Dr. Viton – Omega 3 možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)