Trudnoća i ishrana Spirulinom

Održavanje zdravlja tokom trudnoće je od vitalnog značaja i za majku i za fetus.

To znači da izbalasirana ishrana bogata hranljivim materijama je od suštinskog značaja za vreme trudnoće. Spirulina se smatra najpouzdanijim izvorom hranljivih materija koje su prirodne i biorazgradive.

Posebno je važno da se poveća unos gvožđa koji je neophodan za stvaranje krvnih ćelija (za snabdevanje i ishranu ploda), za optimalnu oksigenizaciju fetusa i zdrav neurološki i fizički razvoj. Spirulina je savršen izvor gvožđa tokom trudnoće koje organizam dva puta više apsorbuje od oblika gvožđa koji se nalaze u povrću i mesu.

Spirulina sadrži 60% proteina u kojima su sadržane sve esencijalne aminokiseline koje su neophodne za razvoj i rast fetusa i rast materice i placente. Trudnice imaju potrebu za proteinima veću za 25-30%.

B-vitamini, folna kiselina, vitamin B-12 kojih ima u izobilju u Spirulini su potrebni za sprečavanje urođenih mana, oni su potrebni posebno u prvih 6 meseci kada dolazi do intenzivne podele ćelija za bolje formiranje krvnih zrnaca. Kalcijum, magnezijum i vitamin K2 su potrebni za stvaranje zdravih kostiju i prevenciju hipertenzije u trudnoći.

Antioksidansi sadržani u Spirulini kao beta-karoten i vitamin E su neophodni da se spreči prevremeni porođaj i rađanje beba sa malom težinom. Zeaksantin je antioksidant dobar za zdravlje mozga i očiju.

Vitamin K je potreban za normalno zgrušavanje krvi, i da spreči prekomerno krvarenje tokom porođaja. Spirulina je najbogatiji izvor Gama-linoleinske kiseline (GLA) , esencijalne masne kiseline koja je od velikog značaja za zdravlje žena.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:
https://springwell.rs/kategorija/san-sebastian/

Spirulinu San Sebastian možete kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Dr.Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)