Naučnici kažu da žene koje redovno jedu ribu imaju manju predispoziciju za oboljevanje od kardiovaskularnih bolesti.
Prema novom istraživanju, ishrana bogata morskom hranom, ojačava imunitet i smanjuje rizik od srčanog udara čak do 90%. Podaci tradicionalno pokazuju da su omega-3 masne kiseline, koje se nalaze uglavnom u lososu, skuši i sardini, veoma korisne za zdravlje muškaraca.
Riblje ulje se smatra posebno dragocenim za žene u plodnom periodu. Povoljno utiče i na osobe koje pate od visokog krvnog pritiska. Riba je korisna za pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema i krvnih sudova.
Istraživanje je obuhvatilo 49.000 žena u dobi od 15 do 49 godina, čije zdravlje se pratilo tokom osam godina. Za to vreme naučnici su pratili ishranu i način života učesnika.
Naučnici su uzeli u obzir istoriju bolesti u njihovim porodicama. Zaključili su da je rizik od kardiovaskularnih bolesti kod žena koje su jele ribu retko i do 90% veći nego kod od onih koje su je konzumirale jednom nedeljno.
Naučnici preporučuju konzumiranje ribe dva puta nedeljno, od čega jedna od porcija treba da bude od onih bogatih omega-3 masnim kiselinama.
Rezultati su objavljeni u časopisu Hipertenzija koji izdaje Američko kardiološko društvo.
Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:
https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/
Dr. Viton – Omega 3 se može nabaviti u apotekama: BENU, Dr. Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.
Ili na broj telefona: 018 576 120
Svakog radng dana od 8 do 16 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)