Suva vs. Dehidrirana koža – zašto je obema potrebna hijaluronska kiselina?

Koja je razlika između suve i dehidrirane kože? Na početku da pojasnimo – suva koža je tip kože, dok je dehidrirana koža stanje kože. Po prirodi je vaša koža možda normalna, kombinovana ili suva, ali i dalje podleže dehidraciji. Dakle, suva koža takođe može biti dehidrirana i ovo je najgori scenario koji vam se može dogoditi.

SUVA KOŽA

Suva koža proizvodi manje sebuma od normalnog tipa kože. Kada koži nedostaje sebuma, to znači da nema potrebne lipide koji joj pomažu da zadrži vlagu i izgradi jaku barijeru da se zaštiti od spoljnih agresora.

Suva koža izaziva neugodnost, plus perut i svrab. Stanje je najgore i najvidljivije oko obrva i oko uglova nosa i usta. U najgorem slučaju koža je na dodir gruba.

DEHIDRIRANA KOŽA

Nežno uštipnite obraz, ako se nabora, umesto da zadrži oblik, ćelije kože su žedne vode. Koža je teška, sa izraženim borama ili novim, za koje se ne sećate da imate, i podočnjacima. Crvenilo, začepljene pore i upale su uobičajeni, ali ređi simptomi dehidrirane kože.

U suštini, dehidrirana koža nema dovoljno vode u sebi. Nedostatak vode u koži nastaje usled niza spoljnih faktora, ali najčešći su: vreme, ishrana i kofein – sve vrste kafe imaju kapacitet da izvlače vodu sa lica.

REŠENJE

Nalet hidratacije kroz serum koji sadrži hijaluronsku kiselinu. Koža sama proizvodi hijaluronsku kiselinu, ali direktno hranjenje kroz režim nege je ključno za rešavanje i suvoće i dehidracije.

Dr. Viton hijaluronski serum, osim što je ultra hidratantni zahvaljujući hijaluronskoj kiselini koja hrani ćelije vodom i na taj način popunjava bore, obogaćen je i sa nekoliko ključnih sastojaka koji ciljaju ostale simptome suve i/ili dehidrirane kože.

Organska Aloe Vera ili energetski deo za suvu kožu bez vode. Pruža dodatnu dozu vode i zadržava prirodnu vlagu.

Organsko ulje jojobe duboko će očistiti pore i na taj način ih pripremiti za hidrataciju.

Vitamin C će naglasiti izgubljeni sjaj i ukloniti tamne mrlje.

Vitamin E će usporiti starenje i nahraniti kožu.

Retinol će se boriti protiv spoljnih faktora koji naglašavaju i stare kožu.

Eterično ulje geranijuma očistiće akne od mogućih upala.

Ekstrakt divljeg zelenog čaja moćan je antioksidans koji štiti kožu od zagađenja, ali joj istovremeno daje lifting efekat.

Veštičja leska ima funkciju blokiranja vlage na površini kože i na tom principu održava njenu mekoću i vlažnost.

Naručite Dr. Viton hijaluronski serum i pobrinite se za svoj tip kože.

Dr. Viton – Hyaluronic Acid Serum možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/hyaluronic-acid-serum/

Dr. Viton – Hyaluronic Acid Serum možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, dm drogerijama i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)