Šta znači za vaše zdravlje kada vam je puls nepravilan i ubrzan?

Verovatno znate da je kalcijum potreban za zdravlje kostiju. Takođe sigurno znate da je kalijum važan za zdravlje mišića. Da li ste znali da je magnezijum važan za zdravlje srca?

Magnezijum je neophodan za pravilan srčani ritam i normalan krvni pritisak. Evo koliko je magnezijuma zapravo potrebno za zdravlje srca.

Zdravo srce kuca u ravnomernom ritmu, 60 do 100 puta u minuti. Međutim, ponekad srce ne kuca uobičajenom brzinom.

Srčana aritmija je odstupanje od pravilnog rada srca. Povremeno „preskakanje“ otkucaja srca u većini slučajeva je bezopasno, ali postoje situacije kada treba da brinete.

OVO SU ZNACI UPOZORENJA KADA MORATE POSETITI LEKARA:

  • Ako abnormalni srčani ritam prate i drugi simptomi, uključujući nesvesticu, otežano disanje ili bol u grudima.
  • Ako vaša aritmija traje duže od 30 sekundi
  • Ako ste preživeli srčani udar ili srčanu insuficijenciju – svaka promena brzine otkucaja srca razlog je za traženje medicinske pomoći

NAJČEŠĆI OBLIK ARTMIJE ZOVE SE ATRIJALNA FIBRILACIJA, A NJENI SIMPTOMI UKLJUČUJU:

  • Lupanje srca
  • Nepravilan puls
  • Plitko disanje, posebno tokom fizičke aktivnosti ili emocionalnog stresa
  • Slabost, umor
  • Vrtoglavica, konfuzija
  • Kratkoročni gubitak svesti (sinkopa)
  • Bol u grudima

Dr. Viton – Magnezan B6 je kombinacija MAGNEZIJUMA sa vitaminom – B6 koji savršeno pomaže i podržava zdravlje srca. Smatra se da je ovaj mineralno-vitaminski duo presudan i u prevenciji srčanog udara, jer su neki slučajevi infarkta uzrokovani upravo grčem koronarnih sudova, što na kraju ostavlja srce bez kiseonika.

Studije pokazuju da nedostatak magnezijuma u ​​telu može prouzrokovati nepravilan rad srca ili aritmiju. Nedovoljna količina ovog minerala povezana je sa pojavom najčešćeg poremećaja srca – atrijalne fibrilacije. Ovaj abnormalni srčani ritam se javlja kada postoji poremećaj u prenosu električnih impulsa u srce i može izazvati drhtanje u gornjem delu srca.

Kada vam nedostaje magnezijuma, stalno ćete se osećati umorno, brzo se umarati tokom fizičke aktivnosti, treba vam više kiseonika i viši puls.

Ali kontrola srčane frekvencije ili pulsa je ključni faktor u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Nepravilan srčani ritam (atrijalna fibrilacija) jedan je od najvažnijih faktora rizika za nastanak moždanog udara, pa ga je važno otkriti rano, što se može učiniti redovnim merenjem krvnog pritiska i srčane frekvencije.

Zbog tačnosti, ali i zbog memorije 60 prethodnih merenja, AURON merači pritiska omogućavaju tačno i pravovremeno praćenje srčanog ritma, ali i krvnog pritiska u periodu do dva meseca.

AURON TMB 1112 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/kategorija/auron/

AURON TMB 1112 se može kupiti u Lilly drogerijama, Maxmedia i WinWin prodavnicama.

Dr. Viton – Magnezan B6 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-magnezan-b6/

Dr. Viton – Magnezan B6 proizvod se može kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. 

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)