Šta treba redovno piti i kako se potreba za vitaminima menja tokom godina?

KALCIJUM

Kako starimo, trošimo mnogo više minerala nego što stvaramo, a to može uticati na krhkost kostiju, posebno kod žena u menopauzi. Kalcijum pomaže u radu mišića, nerava i krvnih sudova.

Žene starije od 50 godina i muškarci stariji od 70 godina treba da dobiju do 20% više kalcijuma.

VITAMIN B12

Pomaže u izgradnji krvnih zrnaca i neurona. Oko 30% ljudi starijih od 50 godina pati od gastritisa, što otežava apsorpciju vitamina iz hrane.

VITAMIN D

Da bismo apsorbovali kalcijum, telu je potreban vitamin D, pa je dobro uzimati ih zajedno kako bi se sprečio osteoartritis. Iako je izlaganje suncu preporuka, kako starimo, teže ga upijamo od sunca, pa ga treba tražiti u hrani poput lososa, sardina …

VITAMIN B6

Telo ga koristi za odbranu od virusa i bakterija, kao i za stvaranje energije. Kako starimo, potrebno nam je više ovog vitamina.

MAGNEZIJUM

Pomaže telu da izgradi proteine i kosti i održava nivo šećera u krvi pod kontrolom. Ako dugo uzimate lekove ili imate zdravstvenih problema, možda patite od nedostatka magnezijuma.

OMEGA 3 MASNE KISELINE

Nazivaju se neophodnim jer ih telo ne može proizvesti samo. Važne su za zdravlje očiju, mozga …

CINK

Cink je jedan od najvažnijih minerala u telu, koji je ključan za dobar imunitet i potreban je za mnoge funkcije, a može se naći u hrani poput crvenog mesa. Cink je potreban za održavanje imunog sistema, izgradnju proteina, enzima i DNK. Takođe je važan za normalan rast, razvoj i polno sazrevanje i za održavanje čula mirisa i ukusa.

SELEN

Selen je izuzetno važan antioksidans koji štiti od vaskularnih oboljenja, reumatoidnog artritisa, astme i drugih bolesti. Presudan je za normalnu funkciju štitne žlezde, blagotvorno deluje na mentalno zdravlje i raspoloženje. Sprečava razvoj demencije, bolesti štitne žlezde i razvoj karcinoma.

KALIJUM

Kalijum je među najvažnijim elektrolitima, neophodan je za normalno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema i bubrega, za prenos nervnih impulsa, snagu kostiju i zuba i rad mišića. Nedostatak kalijuma može dovesti do bolova u mišićima i grčeva, slabosti, vrtoglavice, konstipacije i srčane insuficijencije.

Dr. Viton – Magnezan B6 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-magnezan-b6/

Dr. Viton – Magnezan B6 se može nabaviti u apotekama: BENU, Dr. Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)