Šta je oksidativni stres i kako uništava vaše zdravlje

Svakog dana ste nervozni, brzo se umorite, osećate se slabo i nemate želje ni za čim, često gubite motivaciju, povremeno patite od nesanice, puls je brži, a krvni pritisak vam varira.

I dok mislite da je sve rezultat brzog tempa života, što je donekle i sa pravom, niste ni svesni da su to signali oksidativnog stresa. Ali, ovo su samo početni simptomi, koji ako ih ne eliminišete, dovode do ozbiljnih bolesti poput malignih bolesti, astme, artritisa, gastritisa, dijabetesa, bolesti jetre, bolesti bubrega, upalnih procesa, Alchajmerove bolesti i tako dalje.

Zanimljivo je da je kiseonik neophodan za život, za disanje svih ćelija u telu, ali sa druge strane šteti i vašem telu oksidativnim reakcijama koje su sastavni deo dnevnih metaboličkih procesa, uzrokujući prirodno starenje i propadanje tkiva i ćelija.

Slobodni radikali i oksidativni stres su često povezani. To su molekuli kiseonika kojima nedostaje jedan elektron i pokušavaju da ga zamene tako što ga uzimaju iz drugih molekula, što oštećuje te molekule, pa u telo dolazi do tzv. lančane reakcije koja uključuje njihovo taloženje.

Antioksidanti prisutni u telu najbolje neutrališu slobodne radikale. Ali ako u vašem telu ima previše slobodnih radikala i nema dovoljno antioksidansa da ih neutrališe, nastupa oksidativni stres.

Postoji način da uvek ima dovoljno antioksidanata u telu spremnih da neutrališu slobodne radikale i eliminišu oksidativni stres.

Spirulina San Sebastian je dokazani prirodni i organski izvor antioksidanata koji će brzo redovnom konzumacijom smanjiti broj slobodnih radikala i neće dozvoliti da negativno utiču na vaše zdravlje.

Spirulina – Spirulina San Sebastian ima dokazano antioksidativno dejstvo, zahvaljujući jedinstvenom sastavu vitamina, proteina, enzima i aminokiselina, hranljivih sastojaka koji čiste i detoksikuju svaku ćeliju u telu.

ŠTA JE OKSIDATIVNI STRES?

Ovaj poremećaj je opisan kao stanje u kojem ćelijska antioksidativna odbrana nije dovoljna da u potpunosti inaktivira reaktivne slobodne radikale uzrokovane povećanom proizvodnjom, smanjenom antioksidativnom odbranom ili oboje. Visok nivo kiseonika je toksičan za telo i sve vaše ćelije su podložne oksidaciji.

ŠTA SU SLOBODNI RADIKALI?

Slobodni radikali su visoko reaktivni molekuli koji se prirodno javljaju kao proizvodi normalnih ćelijskih oksidativnih procesa. Tokom normalnih metaboličkih procesa nastaju slobodni radikali koji su uključeni u biološke procese, ali takođe mogu da izazovu oksidativno oštećenje ćelija pod nekontrolisanim uslovima. Slobodni radikali stoga imaju fiziološku ili patološku ulogu u telu. U visokim koncentracijama uzrokuju oksidativni stres i destruktivno deluju na telo.

Antioksidanti sadržani u Spirulini San Sebastian predstavljaju zaštitni mehanizam protiv oksidativnog stresa, koji se smanjuje uklanjanjem njegovih simptoma, a spirulina je najsnažnija pomoć u tome.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:

 https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Spirulinu San Sebastian možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)