Spirulina: Najbogatiji izvor biorazgradljivog gvožđa

Spirulina je hrana koja sadrži gvožđe nekoliko puta više od bilo koje druge hrane na planeti. Tipične dodatke ishrani koji sadrže gvožđe organizam teško apsorbuje.

Gvožđe iz Spiruline organizam dvostruko više apsorbuje nego oblike gvožđa koji se nalaze u povrću i mesu.

Gvožđe je od suštinske važnosti za dobro zdravlje. Gvožđe je sastavni deo hemoglobina i mioglobina crvenih pigmenata koji su odgovorni za transport kiseonika u organizam. Takođe je sastavni deo za proizvodnju enzima koji stvaraju energiju za organizam. Gvožđe je neophodno za stvaranje zdravih crvenih krvnih zrnaca i za jačanje imuniteta.

Nedostatak gvožđa obično se javlja kod žena, male dece i starijih osoba. Nedostatak može da dovede do anemije, smanjenog nivoa hemoglobina u krvi. Tada su mišići i tkiva osiromašeni za kiseonik i osećate se umorno i letargično.

Žene koje su na dijeti ne dobijaju dovoljno gvožđa. Veliki procenat žena će u menstruaciji izgubiti više gvožđa nego što ga unosi hranom.

Gvožđe je neophodno za decu koja rastu, jer brzo im se povećava količina u krvi, a nedostatak gvožđa kod dece može da uspori motorne funkcije (normalna aktivnost i kretanje) ili mentalne funkcije (normalno razmišljanje i rasuđivanje). Nedostatak gvožđa se javlja kod trudnica, maratonaca, ljudi koji imaju hemoroide i čireve.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:
https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Spirulinu San Sebastian se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Dr.Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)