Slobodno upotrebljavajte so sa Himalaja

Ova posebna so je formirana u podnožju Himalaja pre oko 250 miliona godina,  procesom isušivanja  praokeana.

Poseduje uravnoteženu kristalnu strukturu u čijem sastavu se nalazi 84 hemijska elementa I minerala, koji zbog svoje strukture I energije zarobljene u kristalnoj rešetki direktno ulaze u sastav ćelije. Jedna od najčistijih I najvrednijih soli koje postoje. Tradicionalne metode ručnog iskopavanja sa dubine 700-1000 m omogućavaju da ova so u potpunosti zadrži svoj originalni sastav kakav poseduje već  250 miliona godina. Obrađuje se ručno, ispira i suši na suncu. U potpunosti je nerafinisana, hemijski netretirana , neozračena  i ne sadrži nikakve aditive.  Kristalna rešetka sadrži hemijske  elemente  u tragovima kao što su natrijum, kalijum, kalcijum, gvožđe i magnezijum koji su neophodni za pravilan ćelijski metabolizam.

KUPANJE Himalajska so je savršen dodatak vašem kupatilu. Pored toga što je lepa, ona čisti vašu kožu ostavljajući je mekšom nego ikada pre. Kada koristite Himalajsku so tokom kupanja, vi se kupate u drevnim vodama Himalaja, i to bez napuštanja udobnosti vašeg doma. Svako zrno Himalajske soli oslobađa minerale i poboljšava stanje i zdravlje vaše kože.

Pored toga što ima mnoge kozmetičke sposobnosti, Himalajska so se može koristiti kod mnogih oboljenja kože, kao što su akne, suva koža i psorijaza. Može se koristiti za lečenje žuljeva i ujeda insekata, kao i kod stanja kao što su artritis i reumatizam. Himalajska so se takođe koristi da ublaži simptome predmenestrualnog ciklusa, kao što su grčevi.

Kada se koristi u lepoj toploj kupki, deluje opuštajuće i smanjuje nivo stresa, a time dobijate i čvrst kvalitetan san.Kada se kupate u Himalajskoj soli, nemojte biti stidljivi, koristite je-što je veća koncentracija soli u vodi time je i kvalitetnije kupanje. Jednostavno je, dok punite kadu vodom, stavite so pod mlaz vode. Kada završite sa kupanjem, ne ispirajte se. Osušite se prirodnim putem ili peškirom ali bez trljanja.

Nutritivna vrednost u 100 grama himalajske soli :

Energetska vrednost: 0  Kcal
Ugljeni hidrati: 0,7 g
0,1 g proteina
0,1 g masti