Škripe li vam zubi kada pijete hladno? Nisu pokvaren, samo vam je potreban ovaj vitamin

Vaši zubi reaguju i bole kada popijete nešto hladno ili kada jedete slatko. Iako redovno odlazite zubaru i redovno čistite kamenac, niste pošteđeni bola.

A kad operete zube, ponekad osetite kratak, ali jak bol, naročito ako udarite u osetljivo područje.

Ne morate da kočite dok jedete, vreme je da poradite na svojim osetljivim zubima, a u tome će vam pomoći Dr. Viton – K2 Kompleks. Isti dodatak koji uzimate za zdrave, jake i elastične kosti pomoći će vam da povećate otpor zuba.

Sa istim problemom se suočava troje od petoro ljudi koji trpe i nikome se ne požale, a takav odnos je opasan za zube, jer će kad tad početi da se kvare.

Da biste se spasili od bola, nesvesno se uzdržavate od temeljnog pranja zuba, a ostaci hrane trunu u zubima. Nepravilno pranje zuba zbog bolova često dovodi do povlačenja desni, što dodatno produbljuje problem.

Ali sa vitaminom K2 moći ćete da smanjite osetljivost! Vitamin K2 je ključan za oralno zdravlje jer održava ravnotežu oralnog mikrobioma, sprečava propadanje zuba i podržava remineralizaciju.

Vitamin K2 sprečava stvaranje kamenca na gornjim kutnjacima i iza prednjih donjih zuba koji su skloni da se nalaze pored pljuvačnih žlezda u obrazima i ispod jezika. Visoka koncentracija kalcijuma u ​​pljuvački, K2 će se usmeriti u zube.

Kombinovani vitamini D3 i K2 prenose i skladište kalcijum u zubima osiguravajući njegovu potpunu apsorpciju. Ako nedostaje samo jedan od ta tri (kalcijum, D3 i K2), zubi će biti oštećeni.

Ne pijete dovoljno kalcijuma? Zubi će postati podložni demineralizaciji, što može dovesti do karijesa. Nedostatak kalcijuma tokom trudnoće može uzrokovati abnormalni rast i razvoj zuba u fetusu.

Ne pijete dovoljno vitamina D3? Kalcijum se neće pravilno apsorbovati, što povećava rizik od bolesti desni.

Ne pijete dovoljno K2? Kalcijum će se, umesto da se lepi za zube i kosti, zalepiti za zidove vaših arterija, što je izuzetno opasno za vaše srce.

Ključne prednosti K2 za zube:

Stimuliše rast dentina

Osteokalcin je protein koji zavisi od vitamina K2. Povećani unos K2 povećava efikasnost proteina, suštinski ga aktivirajući, što dovodi do rasta svežeg dentina (kalcifikovano tkivo ispod sloja gleđi zuba), a kada raste novi dentin, šanse za stvaranje šupljina na zubima su male ..

Usporava propadanje zuba

Na isti način na koji deluje na kosti, vitamin K2 usporava proces gubitka zuba koji dolazi sa godinama. S druge strane, K2 osigurava pravilan rast, razvoj i raspored zuba u usnoj šupljini, proces koji počinje u razvoju fetusa u majčinoj utrobi.

Štiti zube od bakterija koje dovode do karijesa

Jedan od uzroka karijesa je poremećaj oralnog mikrobioma. Usta su puna bakterija koje izazivaju loš zadah, upalu desni i pokvarene zube. Pobedićete ih samo ako umnožite dobre bakterije – istraživanja pokazuju da se 95 odsto loših bakterija u ustima smanjuje redovnom konzumacijom K2.

Za jake zube, za zube koji mogu da izdrže toplo, hladno, slatko, kiselo, počnite redovno da pijete. Dr. Viton – K2 Kompleks.

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/k2-komplex/

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete kupiti u DM Drogerijama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)