Šta se dešava sa kostima kod žene u menopauzi?

Da li imate nalete vrućine?! Ustajete li usred noći znojavi, gola voda?! Vaši ukućani primećuju ove promene na vama, ali niko sebi ne dozvoljava da vam bilo šta kaže jer se od mačeta u sekundi pretvarate u tigra! U jednom trenutku ste raspoloženi, u sledećem vam dođe da zaplačete naglas?!

Ne brinite, niste bolesni. Ovako izgleda menopauza!

Šta je menopauza?

Menopauza je kraj menstrualnog ciklusa i dijagnostikuje se odsustvom mesečnog krvarenja duže od 12 meseci. Većina žena ulazi u menopauzu između 45 i 55 godina, sa prosečnom starošću od 51 godine.

Simptomi menopauze su vidljivi, najčešće!

Osim odsustva menstrualnih ciklusa, jasni pokazatelji menopauze su:

  • suvoća vagine i smanjen libido,
  • nepravilan san,
  • promene raspoloženja,
  • povećanje telesne težine i usporavanje metabolizma,
  • suva koža

Ali postoje i promene na telu koje nisu toliko vidljive kao suva koža lica ili nekoliko kilograma viška.

Svaka peta žena posle 50. godine slomiće kost!

Aspekt menopauze koji bi trebalo da vas ozbiljno brine su kosti. Za razliku od drugih promena u menopauzi, promene kostiju se dešavaju tiho, asimptomatski i brzo i mogu značajno da smanje kvalitet vašeg života, pa čak i da se završe fatalno.

Šta se dešava sa kostima u menopauzi?

Suva koža, seda kosa, smanjen libido i promene u vlažnosti vagine su posledica nedostatka estrogena. Estrogen je jedan od glavnih polnih hormona odgovoran za reproduktivno zdravlje žene. Njegov nedostatak dovodi do mnogih promena u telu, ali od onih nevidljivih, najkritičnije su promene na kostima.

Tokom menopauze dolazi do značajnog smanjenja estrogena (s vremenom ga telo više ne luči), a samim tim kosti i njihova čvrstoća i gustina slabe.

Takve kosti su sklone osteoporozi i često se lome same od sebe.

Zvuči zastrašujuće, zar ne?! U jednom trenutku staneš na svoje noge i igraš se sa unucima, a u drugom si na zemlji sa napuknutim kukom. Dakle, imate operacije, rehabilitacije i nikada nećete biti vitalni kao pre.

Ne možete vratiti estrogen, ali treba da menopauzu dočekate spremni. To znači zdrave i jake kosti u 50-im, 60-im i 70-im godinama.

Unosite kalcijum, ali to nije dovoljno!

Kostima je potreban kalcijum! Reći će vam to malo dete, koje zna zbog toga i pije toliko mleka.

Kalcijum se u velikoj meri apsorbuje kroz ishranu, čak i kada ne popijete šolju mleka pre spavanja. Ali ne ide uvek na pravo mesto. Kalcijum u telu samo delimično završava u kostima.

Problem se javlja kada se umesto u kostima kalcijum nakuplja na zidovima arterija. Zamislite kalcijum u krvnim sudovima kao kamenac na grejaču bojlera. Tako deponovan na krvnim sudovima, kalcijum dovodi do njihovog sužavanja i sprečava optimalan protok krvi. To stvara visok krvni pritisak i u jednom od tri slučaja dovodi do srčanog ili moždanog udara.

Rešenje je u K2!

Telu je potrebno nešto što će usmeriti sav kalcijum u kosti. Ova stvar se zove vitamin K2.

Jedna od najvažnijih uloga vitamina K2 je pravilna distribucija kalcijuma u ​​kostima. Drugim rečima, vitamin K2 učestvuje u sintezi proteina koji vezuje sav kalcijum u telu i prenosi ga do kostiju. Na taj način se kalcijum ne taloži u zidovima arterija i bubrega, već ide direktno u kosti i brine o njihovom zdravlju.

Za još veći efekat dodajte D3, magnezijum i cink!

Osim kalcijuma i vitamina K2 koji su par snova, ljubavi na prvi pogled i ne mogu jedno bez drugog, korisni igrači u ovoj zdravstvenoj jednačini su D3, magnezijum i cink.

Vitamin D3 je odgovoran za optimalnu apsorpciju kalcijuma u ​​kostima. Magnezijum je mineral koji ulazi u sastav kostiju i poboljšava njihovu gustinu, dok cink učestvuje u regeneraciji koštanog tkiva.

Gde pronaći ovu dobitnu kombinaciju za zdrave kosti?

Ako uzimate sve minerale i vitamine pojedinačno, potrebno vam je 5 tableta. Ali u Dr. Viton K2 – Kompleksu svi ovi sastojci smešteni su u samo jednoj tableti dnevno!

Dr. Viton – K2 Kompleks je savršeno kombinovana formula koja sadrži vitamin K2 (MK7), organski kalcijum, magnezijum, vitamin D3 i cink! Treba li vam više od toga!

Redovna upotreba Dr. Viton – K2 Kompleksa će vas pripremiti za menopauzu, poboljšati zdravlje kostiju i sačuvati zdravlje srca. Ne dozvolite da se povredi ni najmanja koščica! Vodite računa o svom skeletu i zdravlju kostiju na vreme! Uzmite Dr. Viton K2 Kompleks i uživajte u starosti bez straha i bola!

Dr. Viton – K2 Komplex se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/k2-komplex/

Dr. Viton – K2 Komplex se može nabaviti u apotekama: BENU, Dr. Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)