Osećate da vam kosti otkazuju? Šta treba da pijete?

Često ćete čuti: Starija žena, stojeći na nogama, slomila je kuk. Ili deda iz vašeg komšiluka koji je nekada bio visok i uspravan čovek, sada je grbavi niski starac.

Osteoporoza kao bolest kostiju neće pokucati na vaša vrata sa bilo kakvim simptomima.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Krivica je u kostima. Njihov kvalitet opada sa godinama, ali i sa nedovoljnom pažnjom koju im posvećujemo. Bolesti kostiju koje dovode do pucanja i lomljenja kukova i pršljenova i krivine kičme nazivaju se tihe bolesti.

Osteoporoza, kao bolest kostiju, neće pokucati na vaša vrata sa bilo kakvim simptomima. Jednostavno će vam doći iznenada i zagorčati vam život, ostavljajući vam neku vrstu frakture, pukotine i dugih sati fizikalne terapije.

Zašto nastaje osteoporoza?

Tokom godina dolazi do smanjenja elastičnosti kostiju i poremećaja koštanog tkiva. To čini kosti poroznim i vrlo lako se mogu slomiti. Jednostavno rečeno, kost već slabi i puca, što dovodi do preloma. Tako se žena koja je do sada stajala na nogama iznenada našla na zemlji sa slomljenim kukom.

Kako sprečiti osteoporozu?

Trik je u kalcijumu koji održava kosti elastičnim, jakim i vitalnim. Ali kada kalcijum uđe u telo, on se ne vezuje samo za kosti. Deo odlazi u krvne sudove, pa se tamo akumulira. I dok pijete kalcijum da biste ojačali svoje kosti, isti kalcijum blokira krvne sudove, što dovodi do srčanih bolesti i arteroskleroze.

Kako pomoći kalcijumu?

Da bi kalcijum obavljao svoju primarnu funkciju, bez nanošenja štete okolo, potreban mu je vitamin K2, koji se prirodno sintetiše u telu.

Vitamin K2 ima ulogu u aktiviranju osteokalcina – proteina koji pomaže da se kalcijum apsorbuje SAMO u kosti.

Kombinacija kalcijuma i vitamina K2 rezultuje zdravim i jakim kostima koje neće otkazati. Upravo tu kombinaciju ćete naći u Dr. Viton – K2 Kompleksu, dodatno obogaćenom magnezijumom, vitaminom D3 i cinkom.

Ali ostaje otvoreno pitanje: Zašto bismo uzimali dodatni vitamin K2, ako se on već proizvodi u našem telu?

Zato što ga stvaraju u crevima dobre bakterije koje održavaju optimalno funkcionisanje digestivnog sistema. Ali svesni smo da su pod uticajem antibiotika, loše ishrane, pušenja i zagađenog vazduha dobre bakterije sve ređe, pa je teško proizvesti vitamin K2 kada ih nema!

Zato na vreme zaštitite svoje kosti i obratite se svom omiljenom Dr. Vitonu. Uzmite K2 Kompleks i doživite starost na snažnim nogama, sa zdravim kostima i raširenim rukama!

Dr. Viton – K2 Kompleks možete kupiti i u apotekama: Europharm, Viola, Galenium, Betti, u svim ostalim bolje snabdevenim apotekama, kao iu DM-drogerijama i Cosmo – Tinek!

Naručite odmah online:

https://springwell.rs/proizvodi/k2-komplex/

ili na broj telefona: 018 576 120 (svakim radnim danom od 8 do 16h)

Dr. Viton – K2 Kompleks dostavljamo brzom poštom na kućnu adresu!