Saveti za negu nežne i osetljive kože

Ukoliko imate osetljivu kožu, i sami znate da posebnu pažnju morate obratiti na proizvode koje koristite. No, i u ovom slučaju postoje prirodni načini koji će doprineti lepoti vaše kože.

Trudite se da kožu što više negujete prirodnim sastojcima. Na primer, primena pilinga može da bude vrlo rizična. Stoga umesto grubog oraha, za piling možete iskoristiti jagode, koje su blaža varijanta.

Prilikom čišćenja kože, morate biti posebno nežni. Ne brišite lice peškirom već umesto njega koristite mekanu tkaninu ili papir za brisanje lica.
Ako imate osjetljivu kožu, morate biti nježni kada je u pitanju čišćenje. Ne brišite peškirom lice, već umjesto peškira koristite mekanu tkaninu ili papir za brisanje lica. Nema sumnje da svaka koža voli vodu, ali kada je reč o osetljivoj koži, čestim pranjem lica postići ćete samo kontraefekat – vaša koža će biti suva i gruba.

Vrlo je važno da znate sve sastojke koje koristite na osetljivoj koži. Nikada nemojte koristiti sastojke koji sadrže alkohol, mlečne kiseline i slične sastojke koji bi dodatno mogli da isuše vašu kožu. Takođe, ne bi trebalo da koristite previše parfimisane proizvode.

Ne preterujte ni sa tretmanima lica jer nisu dobri za osetljivu kožu. Takve tretmane je dovoljno raditi jednom u dva meseca.