Puder za lice štiti od sunca

Puderi koje koristite tokom leta svakodnevno uglavnom bi trebalo da sadrže zaštitni faktor 15. Ako volite da budete našminkane i na plaži, koristite puder sa većim zaštitnim faktorom.
Lake teksture – Kada kupujete puder za leto, izaberite tamniju nijansu – imajte u vidu da će tokom leta vaša koža da potamni.
Svetlucavi šimeri i bronzeri – Evo dve vrste pudera koji se zimi gotovo i ne koriste. Bronzeri su namenjeni potamnjivanju lica. Mogu da budu tečni ili u prahu. Ako vaša koža još nije potamnela od sunca, bilo bi dobro da ih pomešate sa puderom koji inače koristite da biste dobile pristojan preplanuli izgled. Dodatak svetlucavih čestica u letnjim puderima čini šimere, koji će na vašoj koži da ostavi zlatasta zrnca koja će presijavati na svetlosti, naglašavati crte lica i prikrivati bore. Ovaj preparat je namenjen za večernju šminku na moru.
Obogaćeni mineralima – Takozvani mineralni puderi su prirodnog porekla, ne zapušavaju pore, ne iritiraju kožu i mogu da se nanesu i na osetljivu kožu i štite vas od sunca. Uglavnom je u prahu, ne ostavlja tragove i odlična je podloga za šminkanje.