Prirodan način za snižavanje krvnog pritiska i održavanje zdravih bubrega!

Hipertenzija (povišen krvni pritisak) je vrlo podmukla bolest, čiji se simptomi obično javljaju kada je već kasno i tada izazivaju mnoge zdravstvene komplikacije. Problemi koji nastaju zbog nekontrolisanog krvnog pritiska najčešće pogađaju jetru, mozak, oči i bubrege. 

Zdravi bubrezi su neophodni za uklanjanje viška tečnosti i štetnih materija iz organizma. Nažalost, povišen krvni pritisak može oštetiti krvne sudove u bubrezima, narušavajući tako njihovu funkciju. 

Najčešći problemi koji su rezultat visokog krvnog pritiska su glomeruloskleroza i otkazivanje bubrega. Glomeruloskleroza je stanje u kojem su mali krvni sudovi u bubrezima oštećeni i gube sposobnost filtriranja tečnosti i otpadnih proizvoda iz tela. Štaviše, ovo stanje može dovesti do potpune bubrežne insuficijencije. Bubrežna insuficijencija je često posledica hipertenzije, a rizik je još veći ako je prisutan dijabetes. U slučaju otkazivanja bubrega, u telu se akumuliraju opasni nivoi nefiltrirane tečnosti i štetnih materija i tada je jedini izlaz dijaliza ili transplantacija bubrega. 

Šteta koju visoki krvni pritisak može da nanese, ne samo bubrezima već i celom telu i zdravlju čoveka je ogromna i zato je neophodno sprečiti pojavu hipertenzije ili je, ukoliko već postoji, redovno kontrolisati. U tom cilju je potrebno  promeniti način života, napustiti štetne navike i povećati fizičku aktivnost i unos zdrave i raznovrsne hrane, u kojoj unos esencijalnih Omega-3 masnih kiselina neće biti zanemaren. 

EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina) su esencijalne masne kiseline, neophodne za mnoge životne procese, ali pošto ih ljudsko telo ne stvara, treba ih uključiti u ishranu (masna riba, losos, makaroni, hari itd.) ili  ih uzimati u obliku kvalitetnih dodataka ishrani. Omega-3 masne kiseline imaju značajan efekat u smanjenju visokog krvnog pritiska, što je dokazano naučnim studijama i zbog toga se preporučuje ljudima koji pate od visokog krvnog pritiska. Studije su pokazale da je za postizanje smanjenja krvnog pritiska potrebno uzimati 3 do 6 grama EPA i DHA dnevno. U ovom slučaju, uz redovnu upotrebu, očekuje se da će se u periodu od 6 nedelja sistolni pritisak smanjiti za 5-6 mm Hg, a dijastolni pritisak za 3-5 mmHg. 

Prednost Omega-3 u poređenju sa tradicionalnim lekovima je što ne izazivaju neželjene efekte. Jedino što treba znati je da Omega-3 masne kiseline ne bi trebalo da koriste osobe alergične na morsku hranu, kao ni osobe koje imaju problema sa koagulacijom, ili lica koja koriste lekove koji povećavaju rizik od krvarenja. Riblje ulje, koje prirodno sadrži Omega-3 masne kiseline, ne bi trebalo uzimati dve nedelje pre ili posle operacije.

Dr.Viton OMEGA-3 je kvalitetan dodatak ishrani koji će vam omogućiti da u organizam unesete dovoljno esencijalnih masnih kiselina i dostupan je u svim bolje snabdevenim apotekama…

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)