Piješ kalcijum i opet imaš slabe kosti, zašto?

Da li dovoljno spavaš, hraniš se zdravo, unosiš dovoljno mlečnih proizvoda? Moraš da piješ više mleka ili jogurta, žensko si, ne želiš da imaš slabe kosti kao ja – ovako zvuči tvoja majka otkad joj je dijagnostikovana osteoporoza.

Otkako znate za sebe u vašoj kući se pije mleko i konzumiraju se velike količine mlečnih proizvoda, ali očito vaša majka nije videla korist od toga, pa koja je poenta da ih forsirate?

Grešiš, ima koristi od toga!

Prvo, ti i majka ste jedne od milion žena na ovoj planeti koje unose kalcijum izdvojen i tako nanosite više štete nego koristi vašim kostima.

Drugo, ako se oslanjate samo na ishranu, ništa nećete napraviti, jer ne unosite ni polovinu od potrebne doze. Suplementi su vam i tako neophodni, da prevenirate, i popravite već nanetu štetu izgubljenoj gustini kostiju.

Najvažnije pitanje: Šta mi treba za jake kosti, osim kalcijuma?

Dr Viton K2 Komplex – superformula koja će vam istovremeno isporučiti sve hranljive materije potrebne kostima. Evo kako i evo zašto:

Vitamin K2

Zamislite ga kao vodič koji tačno pokazuje kalcijumu gde treba da ide – u kosti, a ne u krvne sudove i arterije gde nosi rizik taloženja, zapušivanja, krtosti, a time i rizik od srčanih oboljenja. Ovakva funkcija vitamina K2 postiže se aktiviranjem proteina MGP (Martix GLA protein) koja pročišćuje krv. Za isporučivanje do kostiju i zglobova, pametni vitamin K2 aktivira protein ostekalacin. Jednostavno, bez K2 kalcijum je ostavljen u telu da šeta gde želi.

Kalcijum (Ca)

Kalcijum u formuli K2 Komplex je organski (potiče iz morske trave) i lako se apsorbuje, što je dobra vest, ako se uzme u obzir da digestivni sistem ima problem da apsorbuje sav kalcijum koji unosiš preko hrane, konkretno jedva 15% do 20% završi u tvom telu. Kalcijum je mineral koji hrani kosti, održava njihovu funkciju, gustinu i zdravlje.

Vitamin D

Ako je vitamin K2 taj koji usmerava i pokazuje pravi put kalcijumu, vitamin D obezbedjuje sigurnu apsorpciju. Gubitak koštane mase je čest slučaj zbog nedovoljne apsorpcije kalcijuma, iako ste se potrudili da telu obezbedite dovoljnu dozu. Kako bi se završio posao do kraja, potreban je vitamin D. Vitamin D je neophodan za sintezu kalcitriola-hormona koji reguliše resorpciju kalcijuma i magnezijuma u tankom crevu.

Magnezijum (Mg)

Mineral koji vezujemo za mišiće, je podjednako važan i za kosti. Od ukupno sadržanog magnezijuma u našem telu 60% se skladišti u kostima i zubima. Ove rezerve magnezijuma nisu pasivne, već služe kao ključne gradivne jedinice, obezbeđuju stabilne kosti i njihovu gustinu. Sa druge strane, magnezijum aktivira vitamin D.

Cink (Zn)

Obzirom da je jak atioksidant, cink se direktno suprotstavlja oksidativnom stresu i na taj način štiti kosti, ali ih i popravlja. Sa druge strane, cink potstiče rast kostiju, tako što aktivira ključni enzim- alkalnu fosfatazu (AF) koji se nalazi na površini osteoblasta – specijalizovanih ćelija za izgradnju kostiju. I konačno, cink je neophodan telu da proizvodi aktivni vitamin D – onaj koji omogućava apsorpciju cinka.

Ne gubi nadu da je sa tvojim kostima posao završen. Nemoj da te hvata panika ako u toku dana izostaviš da uneseš neki mlečni proizvod. Dr Viton K2 Komplex će izaći u susret potrebama kostiju, obezbediti njihovu jačinu i gustinu, njihovu pokretljivost, a istovremeno obezbediti prečišćen protok krvi u srcu.

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/k2-komplex/

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete kupiti u DM Drogerijama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)