OMEGA-3: SIGURNA POMOĆ za otečene zglobove

Zglobovi su strukture koje povezuju dve ili više kosti u telu. Nalaze se u stopalima, kolenima, kukovima, rukama i mnogim drugim delovima tela. Zglobovi su okruženi i obloženi mekim tkivima. Oticanje zglobova se javlja kada se povećava količina tečnosti u tkivima oko zglobova.

Oticanje zglobova može biti praćeno bolom i utrnulošću. Pogođeni zglob postaje veći nego obično ili nepravilnog oblika. Oticanje može biti simptom hroničnog stanja, poput artritisa ili povrede koja zahteva medicinsku pomoć.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Često oticanje zglobova može biti SIMPTOM ZA sledeće:

Artroza – može prouzrokovati oticanje zglobova koji nose težinu tela poput kolena, kukova, stopala i karlice. Osim bolova u zahvaćenom i otečenom zglobu, osoba se ne oseća bolno ili umorno.

Reumatoidni artritis – izaziva bolne, ukočene i otečene zglobove. Obično napada ruke, stopala i kolena.

Giht – pojavljuje se iznenada sa jakim bolovima u zglobovima, otokom, vrućinom i crvenilom. To uzrokuje toliko bola i otoka u zglobu da čak i težina posteljine može dovesti do nelagodnosti. Kod gihta, mokraćna kiselina, koja se normalno nalazi u telu, stvara kristale koji se nakupljaju u zglobovima, uzrokujući oticanje, bol i upale.

Povreda zgloba – može prouzrokovati bolne, otečene zglobove i utrnulost. Ponekad bolovi u zglobovima mogu biti zbog povrede mišića, tetiva i ligamenata koji okružuju zglob i dovode do burzitisa (upale malih vrećica ispunjenih sluzi u zglobovima), upale i povrede tetiva mišića, uganuća i preloma.

Reumatoidni artritis je često hronična bolest koja uzrokuje upale, oticanje, bol i gubitak funkcije zglobova, a omega-3 masne kiseline pokazale su se efikasnim u smanjenju simptoma.

Osmogodišnje istraživanje žena u Švedskoj pokazalo je da omega-3 masne kiseline doprinose smanjenju rizika od razvoja reumatoidnog artritisa za 40%. Istovremeno, pokazalo se da omega-3 masne kiseline smanjuju štetne efekte ljudi koji već pate od ove bolesti.

Moć omega-3 masnih kiselina da spreče upale čine ih neophodnim dodatkom za pacijente sa artritisom. Omega-3 (EPA i DHA) utiču na leukocite i enzime poznatije kao citokini, koji su ključni akteri upale u telu. Protivupalni efekti omega-3 masnih kiselina mogu pomoći u smanjenju otoka i bolova u zglobovima, ali i u sprečavanju drugih zapaljenskih bolesti.

Omega-3 masne kiseline u kombinaciji sa vitaminima D3 i E važni su saveznici u borbi protiv svih bolesti zglobova.

 

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)