OMEGA-3: SIGURNA POMOĆ za otečene zglobove

Zglobovi su strukture koje povezuju dve ili više kosti u telu. Nalaze se u stopalima, kolenima, kukovima, rukama i mnogim drugim delovima tela. Zglobovi su okruženi i obloženi mekim tkivima. Oticanje zglobova se javlja kada se povećava količina tečnosti u tkivima oko zglobova.

Oticanje zglobova može biti praćeno bolom i utrnulošću. Pogođeni zglob postaje veći nego obično ili nepravilnog oblika. Oticanje može biti simptom hroničnog stanja, poput artritisa ili povrede koja zahteva medicinsku pomoć.

Često oticanje zglobova može biti SIMPTOM ZA sledeće:

Artroza – može prouzrokovati oticanje zglobova koji nose težinu tela poput kolena, kukova, stopala i karlice. Osim bolova u zahvaćenom i otečenom zglobu, osoba se ne oseća bolno ili umorno.

Reumatoidni artritis – izaziva bolne, ukočene i otečene zglobove. Obično napada ruke, stopala i kolena.

Giht – pojavljuje se iznenada sa jakim bolovima u zglobovima, otokom, vrućinom i crvenilom. To uzrokuje toliko bola i otoka u zglobu da čak i težina posteljine može dovesti do nelagodnosti. Kod gihta, mokraćna kiselina, koja se normalno nalazi u telu, stvara kristale koji se nakupljaju u zglobovima, uzrokujući oticanje, bol i upale.

Povreda zgloba – može prouzrokovati bolne, otečene zglobove i utrnulost. Ponekad bolovi u zglobovima mogu biti zbog povrede mišića, tetiva i ligamenata koji okružuju zglob i dovode do burzitisa (upale malih vrećica ispunjenih sluzi u zglobovima), upale i povrede tetiva mišića, uganuća i preloma.

Reumatoidni artritis je često hronična bolest koja uzrokuje upale, oticanje, bol i gubitak funkcije zglobova, a omega-3 masne kiseline pokazale su se efikasnim u smanjenju simptoma.

Osmogodišnje istraživanje žena u Švedskoj pokazalo je da omega-3 masne kiseline doprinose smanjenju rizika od razvoja reumatoidnog artritisa za 40%. Istovremeno, pokazalo se da omega-3 masne kiseline smanjuju štetne efekte ljudi koji već pate od ove bolesti.

Moć omega-3 masnih kiselina da spreče upale čine ih neophodnim dodatkom za pacijente sa artritisom. Omega-3 (EPA i DHA) utiču na leukocite i enzime poznatije kao citokini, koji su ključni akteri upale u telu. Protivupalni efekti omega-3 masnih kiselina mogu pomoći u smanjenju otoka i bolova u zglobovima, ali i u sprečavanju drugih zapaljenskih bolesti.

Omega-3 masne kiseline u kombinaciji sa vitaminima D3 i E važni su saveznici u borbi protiv svih bolesti zglobova.

 

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)