Omega – 3 masne kiseline za zdravu trudnoću

Budućim majkama se savetuje da uzimaju omega-3 masne kiseline tokom trudnoće, ali mnoge trudnice imaju problem sa specifičnim mirisom ribe koji uzrokuje mučninu. Zato lekari trudnicama preporučuju da omega-3 masne kiseline uzimaju kroz suplemente kao dodatak ishrani.

Studija Univerziteta Emori sugeriše da uzimanje omega-3 masnih kiselina u trudnoći štiti zdravlje bebe u ranom detinjstvu.

Reč je o randomizovanoj, placebo kontrolisanoj studiji na približno 1.100 trudnica i 900 dece u Meksiku. Jedna grupa je uzimala omega-3 dodatak svakodnevno, a druga grupa je uzimala placebo, počev između 18. i 22. nedelje gestacije pa sve do porođaja.
Studija Univerziteta Emori sugeriše da uzimanje omega-3 masnih kiselina u trudnoći štiti zdravlje bebe u ranom detinjstvu.

Prof. Usha Ramakrishnan kaže:
Da je ovo sjajna studija koja naglašava važnost dobre ishrane tokom trudnoće. Nalazi pokazuju da je veća verovatnoća da će trudnice koje uzimaju Omega-3 imati zdraviju decu.

U prvom mesecu starosti, bebe u omega-3 grupi majki imale su 25% smanjenje simptoma prehlade, uključujući kraće trajanje kašlja, apatije i otežanog disanja.

U dobi od tri meseca, odojčad u toj istoj grupi su provodila bolesna 14% manje vremena nego odojčad iz druge grupe.
U šestom mesecu kraće su trajale groznice, nosni sekret, otežano disanje i osip, mada je povraćanje bilo duže.

Ramakrishnan i njene kolege ranije su objavili nalaze koji pokazuju da su žene koje su primale omega-3 tokom trudnoće rodile bebe teže 100 grama pri rođenju i duže za 3/4 cm sa 18 meseci.
Takođe je utvrđen povećan nivo omega-3 u majčinom mleku kod žena koje su redovno uzimale suplemente omega 3 u trudnoći.

Za zdravlje majke, za pravilan rast i razvoj fetusa od samog početka, unos Omega-3 masnih kiselina je obavezan

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)