Omega-3 masne kiseline za pravilan razvoj dece i sposobnost pamćenja

Do pre 10-ak godina ishrana bez masti smatrala se najboljim načinom ishrane u borbi protiv prekomerne težine i neželjenih problema koje može izazvati. Ipak, nisu sve masti štetne za organizam.

Naprotiv, postoje „dobre“masti koje obezbeđuju dobro zdravlje. Omega-3 masne kiseline su ključni igrač u nekoliko procesa u organizmu, što ih čini glavnom komponentom optimalnog zdravlja.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Zašto su omega-3 masne kiseline važne?

Dva su osnovna razloga zbog kojih omega-3 masne kiseline treba da budu deo vaše svakodnevne ishrane:

  • Ćelijsku membranu čine fleksibilnom i elastičnom, što omogućava nesmetan protok hranljivih materija
  • Bore se protiv upala: povezano je sa hroničnim oboljenjima kao što su Alchajmerova bolest, dijabetes tipa 2, kancer i srčana oboljenja. Zdravstveni benefiti od omega-3 masnih kiselina sz benskonačni. One utiču na smanjenje upala tako što usporavaju proizvodnju upalnih prostaglandina i smanjuju nivo kortizola, hormona koji se luči kao odgovor na stres

Zdravo srce

Omega-3 masne kiseline su vrlo bitne za pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema. Riblje ulje sprečava narušavanje srčanog ritma i sprečava aritmiju. Omega-3 poboljšava nivo lipida i smanjuje nivo triglicerida u krvi.

Pravilan rad mozga

Omega-3 masti pomažu pravilnoj funkciji mozga i obezbeđuju bolju memoriju. Smanjuju stres i poboljšavaju raspoloženje.

Dobar vid je božji dar

Omega-3 su posebno korisni za mrežnjaču, tkivo u zadnjem delu oka koji slike pretvara u elekto signale i šalje ih mozgu. Adekvatan unos omega-3 povezan je sa smanjenim rizikom od makularne degeneracije koja je glavni uzrok gubitka vida.

Drugi benefiti

Naučnici i dalje istražuju druge načine na koje omega-3 pomaže opštem stanju organizma. Riblje ulje smanjuje mogućnost pojave alergijskih reakcija kod dece. Pomaže i kod oboljenja jetre i kod psorijaze. Igra važnu ulogu u održavanju zdravlja kostiju i bubrega.

Izvor omega-3 masnih kiselina: skuša, losos, orasi, čia semenke, haringa, laneno seme, tuna, sardina, žumance.

Dr. Viton – Omega 3 možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)