Omega 3 masne kiseline za pravilan rast i razvoj od ranog detinjstva

Omega-3 masne kiseline su neophodne za pravilan rast i razvoj od najranijeg uzrasta novorođenčeta, dobijajući ih majčinom ishranom u materici, zatim dojenjem i kada novorođenče postane samostalno, a posebno kada dečji mozak počne aktivno Pravilan rast i razvoj i normalna moždana aktivnost ne može se zamisliti bez dovoljnog dnevnog unosa omega-3 masnih kiselina.

Na optimalan razvoj mozga I razvoj nervogi sistema male dece redovan unos omega-3 masnih kiselina utiče izuzetno povoljno, a neki stručnjaci čak primećuju dugoročan uticaj na ponašanje i njihovu sposobnost učenja.

Nedavna istraživanja pokazuju da su kod dece sa disleksijom i depresijom, depresijom, deficitom pažnje, sindromom hiperaktivnosti i autizmom, koncentracije omega-3 masnih kiselina značajno niže nego kod zdrave dece.

Iako su deci potrebne manje količine, dobrobiti Omega-3 masnih kiselina su nesumnjive.

Vrlo je bitno da dečji dnevni meni obezbedi unos potrebnih količina omega-3 masnih kiselina putem ishrane ili dodataka ishrani zbog pravilnog razvoja mozga, nervnog, kardiovaskularnog sistema i vida.

Međutim, prisustvo ribe u meniju malog deteta zahteva oprez, jer postoji rizik da riba, posebno masnih vrsta, sadrži veće količine žive … Nije redak slučaj ni da riba nije uvek omiljena hrana deteta.

Dečji nedeljni meni mora da sadrži najmanje jedan riblji obrok. Međutim, s obzirom na relativno malu potrošenu količinu, čak i kada dete rado jede ribu, ono ne može da obezbedi količinu omega-3 potrebnu njenom organizmu.

Deca takođe mogu da uzimaju dodatke ishrani, koji su korisni za njihov razvoj. Preporučuje se da ih uzimaju i trudnice, jer tako bebe dobijaju potrebnu količinu kroz majčino mleko.

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)