Omega-3 je prirodni dodatak ishrani koji pomaže regulaciji visokog krvnog pritiska!

U današnje vreme sigurno nema osobe koja nije čula za pozitivan efekat prirodnih Omega – 3 masnih kiselina EPA i DHA!

Od poboljšanja elastičnosti i lepog izgleda kože, poboljšanja imuniteta preko sprečavanja razvoja hroničnih bolesti, blagodeti njihove redovne upotrebe su velike!

EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina) su esencijalne masne kiseline neophodne za mnoge životne procese, ali pošto se ne stvaraju u ljudskom telu, treba ih unositi hranom (masna riba, losos, haringa itd.) ili u obliku kvalitetnih dodataka ishrani.

Visok krvni pritisak je vrlo podmukla bolest koja nažalost uzima sve više maha i sve se više javlja kod mlađih ljudi. Savremeni način života, brzi tempo sa previše stresa, u kombinaciji sa nezdravom ishranom i prekomernom upotrebom alkohola, kofeina i drugih stimulansa doprinose razvoju hipertenzije.

Da biste sprečili ovu alarmantnu situaciju, preporučuje se promena načina života, ishrane i dodavanje odgovarajućih dodataka.

Omega-3 masne kiseline imaju pozitivan efekat u smanjenju visokog krvnog pritiska, što je dokazano naučnim studijama i zbog toga je jedan od preporučenih dodataka ljudima koji pate od visokog krvnog pritiska.

Studije su pokazale da je za postizanje značajnog smanjenja krvnog pritiska potrebno uzimati 3 do 6 grama EPA i DHA dnevno. U ovom slučaju uz redovnu upotrebu očekuje se da se u periodu od 6 nedelja sistolni pritisak smanji za 5-6 mm Hg, a dijastolni za 3-5 mmHg.

Prednost omega-3 u poređenju sa lekovima je što ne izazivaju neželjene efekte. Sve što treba da znate je da omega-3 masne kiseline ne bi trebalo da koriste ljudi koji su alergični na morsku hranu. Oni sa poremećajima krvarenja i oni koji uzimaju lekove koji povećavaju rizik od krvarenja treba da budu oprezni. Omega-3 masne kiseline su sastavni deo ribljeg ulja, tako da ni samo ulje ne treba uzimati dve nedelje pre ili posle operacije.

Ako imate visok krvni pritisak počnite da koristite Dr. Viton Omega -3 odmah!

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)