Ne vadite se na stres kada vam nedostaje magnezijuma

„Glava me boli!“ Pod stresom ste.

„Ne spavam noću!“ Da li ste pod stresom tokom ovog perioda?

„Spavao sam ceo dan i ponovo sam umoran!“ A pijete li nešto zbog stresa?

Da li osećate da sve mentalne i fizičke probleme pripisujemo stresu? Dakle, rešenje bi trebalo da bude vrlo jednostavno, samo treba da pronađemo lek za stres i obavimo posao, zar ne?

Činjenica je da stres pokreće brojne neželjene situacije, ali činjenica je da često služi kao izgovor za opravdanje nedovoljne brige o sebi. Kada nema stvarnog razloga za stres, a osećate se kao da ste izloženi velikim dozama, najverovatnije ne čujete signale koje vam telo šalje iznutra. Problem je jednostavan, a rešenje još više.

Ukratko, nedostaje vam magnezijuma i treba da počnete da ga pijete. Ali već pijete i još uvek nema efekta? Tu leži glavni problem što smo slona pretvorili u muvu. Magnezijum ima svojstva slična antidepresivima, ali samo ako ga pijete u propisanim dozama i ako ga telo pravilno apsorbuje.

Kako telo reaguje na nedovoljne doze magnezijuma?

 • Uznemireni ste i živite u strahu
 • Nedostaje vam volje
 • Imate poteškoća sa spavanjem ili ne možete da održavate san
 • Imate glavobolju ili bolove u mišićima
 • Umorni ste

Magnezijum igra dve ključne uloge u mozgu:

 • Reguliše nivo kortizola i tako deluje kao kočnica za stres
 • Blokira aktivnost mnogih stimulativnih neurotransmitera i vezuje se za umirujuće receptore, dovodeći tako telo u sklad.

Prvi udar: Hrana bogata magnezijumom

Činjenica je da hrana nije dovoljna da podigne nivo magnezijuma, ali to ne znači da je treba preskočiti. Isto važi i za suplemente, nikako se ne oslanjajte samo na njih. Treba vam savez i jednih i drugih!

Evo 4 najbolje namirnice koje sadrže magnezijum:

 • Zeleno lisnato povrće (kelj, spanać, blitva)
 • Pasulj (beli, crveni, edamam)
 • Orašasti plodovi (bademi, brazilski orasi, indijski orah)
 • integralno zrno (smeđi pirinač, kinoa, sočivo)

Drugi udar: Dodatak ishrani

Kada utvrdite da vam nedostaje magnezijuma, morate uzeti dodatak. Samo hranom možete održavati stabilan nivo, ali ne i ispravljati isti. Postoje dva sasvim logična objašnjenja zašto:

Savremeni način gajenja hrane. Poljoprivredni procesi istrošili su magnezijum i druge minerale u zemljištu, a tehnike prerade hrane ispraznile su magnezijum za zapanjujućih 80%.

Biohemijska individualnost. Faktori kao što su genetika, metabolizam, zdravlje i još mnogo toga određuju koliko magnezijuma treba pojedincu da bi normalno funkcionisalo. Oni koji pate od anksioznosti, depresije i nesanice verovatno bi trebalo više da unose, ali dozu mora odrediti lekar.

Ono što je za vas potpuno sigurno je magnezijum Dr. Viton Magnezan B6. I samo ime vam govori da je u formulu dodat vitamin iz grupe B koji je broj jedan za umirenje. Ova kombinacija je posebno dizajnirana za rad na savremenom načinu života koji uključuje stres.

Vitamin B6 je prirodno rastvorljiv u vodi i brzo se apsorbuje, ali je takođe dokazano da poboljšava apsorpciju magnezijuma. Što znači da možete biti sigurni da će Dr. Viton Magnezan B6 doći do svake ćelije vašeg tela.

Inače, i magnezijum i vitamin B6 smanjuju nivo kortizola, a time i indirektno pružaju nalet serotonina u telu koji će vam pružiti oštar um, ali i rasterećene živce.

Sa Dr. Viton Magnezan B6 stresovi više nisu ono što su bili!

Dr. Viton – Magnezan B6 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-magnezan-b6/

Dr. Viton – Magnezan B6 proizvod se može kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. 

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)