Ne koristite vitamin K2? Znajte da se rizik od srčanih bolesti povećava za skoro 50%

Ako imate neko srčano oboljenje, imate više od 50 godina ili imate prekomernu težinu, morate ozbiljno shvatiti visoke temperature.

Smanjite izlaske, nosite laganu odeću, unostite dosta tečnosti, ali ne zaboravite na dodatke ishrani. Naročito vitamin K2 za koji ste verovatno čuli da je dobar za srce, ali ga ne uzimate redovno.

K2 je manje poznat vitamin u široj populaciji, ali se to ne odnosi na naučnike koji su njime fascinirani. Istraživanja sve više pokazuju da je efikasan hranljivi sastojak koji pruža koristi i kostima i srcu.

Iako su u svetu bolesti srca vodeći uzrok smrti, to vas ne sprečava da i dalje pušite, pijete, jedete brzu hranu. Ako ne možete da se odreknete poroka, bar se potrudite sa unosom odgovarajućih dodataka, u ovom slučaju sa Dr. Viton – K2 Komplex – složena multinutritivna formula koja održava mladost srčanih mišića.

Niste uvereni da bi trebalo koristiti Dr. Vton – K2 Komplex?

Šta ćete reći nakon ovoga…Trogodišnja analiza K2 ili menakinon-7 (MK-7) pokazala je da vitamin ne samo da inhibira očvršćavanje arterijskih zidova podstaknut prirodnim procesom starenja, već i značajno poboljšava vaskularnu elastičnost.

Studije rađene na životinjama, pokazale su da povećane doze vitamina K2 dovode do smanjenja arterijske kalcifikacije (taloženje kalcijuma) za 37% – nezavisnog faktora rizika za kardiovaskularne bolesti.

Holandsko istraživanje na životinjama sa Univeziteta u Mastrihtu prvo je pokazalo da se kalcifikacija arterija i smanjena arterijska elastičnost mogu poboljšati povećanim dozama vitamina K2. Rezultati se poklapaju sa studijom na stanovništvu u Roterdamu 2004 godine.

Očekuje se da će ovakvi rezultati istraživanja vitamina K2 biti posebno korisni za ljude koji uzimaju lekove za razređivanje krvi, mada je malo pacijenata svesno da njihova terapija dovodi do ubrzane kalcifikacije u arterijama.

Efekat K2 na srce – naučno potkrepljen

Adekvatan unos vitamina K2 smanjuje vaskularna oštećenja jer aktivira enzim poznat kao Matrik Gla protein (MGP), koji inhibira taloženje kalcijuma u krvnim sudovima, pomažući da veže višak kalcijuma. Kako nije moguće isključiti kalcijum (mineral koji je posebno potreban kostima), kako biste smanjili negativne efekte jednostavno koristite kombinaciju sa K2 i arterije će biti očišćenje, zdrave i fleksibilne.

Kada organizmu nedostaje K2, ne aktivira se pravilno enzim MGP, koji ugrožava proces vezivanja viška kalcijuma, a rizik od vaskularne kalcifikacije je visok. Ako telo u dužem vremenskom periodu ima manjak K2, zidovi krvnih sudova će vremenom postati deblji, što može dovesti do pojave plaka ( tipičnog napredovanja ateroskleroze), što zauzvrat povećava rizik od srčanog udara.

Studija populacije u Roterdamu, koja je obuhvatila 4 807 zdravih muškaraca i žena starosti od  55 godina pa naviše, imala je za cilj da pronađe vezu između potrošnje vitamina K2 i kalcifikacije aorte, bolesti srca i opšteg mortaliteta.

Studija je otkrila da visok unos vitamina K2 (najmanje 32 mg dnevno) smanjuje kalcifikaciju arterija za 50%, kardiovaskularni rizik za 50% i opšti mortalitet za 25%.

Ovi nalazi potkrepljeni su još jednom studijom na 16 000 zdravih žena starosti 49-70 godina – posle 8 godina je potvrđeno da povećan unos vitamina K2 smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti – svakih 10 mg vitamina K2 (MK-7 oblik) smanjuje rizik od koronarne bolesti za 9%.

Gde možete naći K2 i to oblik MK-7?

Dr. Viton – K2 Komplex – pored ovog ključnog vitamina sadrži organski kalcijum, magnezijum, vitamin D3 i cink, dokazano uspešnu sinergiju koja diktira stabilan srčani ritam i arterije.

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/k2-komplex/

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete kupiti u DM Drogerijama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)