Moć biljnih čajeva

Prirodni lek protiv nesanice, stresa i problema sa bubrezima. Želite da poboljšate svoje zdravlje? Ispijanje čaja je prava stvar za vas.

Čaj od kamilice

Ova  umirujuće biljka iz porodice svih biljnih bilja se  uobičajeno konzumira kao čaj koji  pomaže u borbi protiv nesanice i drugih poremećaja spavanja. Takođe, poznato je  da smanjuje grčeve i bolove u stomaku praćene mučninom i iritacijom  u stomaku koji  može biti izazvan pijenjem  previše kafe.

Čaj od nane

Ova osvežavajuća i stimulativna biljka ublažava simptome prehlade i glavobolje, a ima moćno umirujuće  dejstvo koje smiruje želudac ili menstrualne grčeve. To je fantastična zamena za kafu,  a takođe i ima dejstvo kao kafa, održava  mozak aktivanim  i fokusiran.

Čaj od šipaka

Čaj od šipaka  potiče od cveta Ruže čiji plod se zove šipak. On je  bogat  vitaminom C, koji je bitan za jačanje  imuniteta. Kiselina koja se nalazi u čistom  šipku je pravi  diuretik i laksativ, i zato je veliki pročišćivač za bubrege i pomaže pri zapaljenju bubrega.

Čaj od maslačka

Koren maslačka,  je veličanstven i moćan lek za  jetru. Ovaj čaj je jedan od najboljih detoksikatora i prventsveno se  koristi da očisti jetru i žučnu  kesu, kao i da izbaci štetne toksine iz tela i na taj način ima važnu ulogu u procesu detoksikacije. I ako ima gorak ukus može da se koristi sa medom i to je odlična kombinacija, a i pored toga ovaj čaj je odlična zamena za kafu, a ujedno i pomaže kod detoksikacije tela.