Mediteranska pasta

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  500 g makarona (penne rigate)
  •  500 ml pasiranog paradajza
  •  2 konzerve tunjevine
  •  200 g zelenih maslina bez koštica
  •  1 crveni luk
  •  4 čena belog luka
  •  malo maslinovog ulja
  •  po ukusu origano, bosiljak, peršun, šareni biber, so
  •  nekoliko kašičica rendanog parmezana

 

  1. U šerpi propržite seckani crveni luk na maslinovom ulju. Dodajte sitno seckani beli luk. Čim beli luk zamiriše dodajte seckane masline, promešajte, pa sipajte paradajz.

  2. Odmah dodajte oceđenu tunjevinu, origano, bosiljak, seckani peršun, biber i so po ukusu. Čim preliv proključa sklonite ga sa šporeta.

  3. Makarone skuvajte u posoljenoj vodi al dente (desetak minuta), procedite i spojite sa prelivom.

  4. Sipajte pastu u tanjire, pospite parmezanom po ukusu i poslužite.

Posluživanje

Poslužite toplo uz začinjenu zelenu salatu.

Ako postite nemojte dodavati parmezan i dobili ste fin posni ručak.

Prijatno:-)!