Mali saveti za lepu kožu

Tretman počinje odlaskom u samoposlugu. Na spisku za kupovinu treba da se nađu zdarave namirnice: sirova hrana, povrće i pre svega namirnice bogate vitaminom A, kao što su tunjevina, džigerica, šargarepa, spanać i brokoli.

One podstiču rast ćelija i ubrzavaju njihovo obnavljanje, pa se i koža brže regeneriše. Od danas konzumirajte manje kafe i alkohola, jer oni utiču na stvaranje kiseline, pa samim tim ten gubi sjaj i deluje umorno. Izbegavajte slatkiše.
ŠTO VIŠE TEČNOSTI: Bilo bi idealno kada biste dnevno popili dva litra vode ili čaja. To će doprineti da nestanu borice koje su se pojavile kao posledica nedostatka tečnosti.

Čišćenje i blagi piling
Započnite dan ČIŠĆENJEM lica blagim gelom ili mlekom, nakon čega treba da usledi PILING. Za zreliju kožu se preporučuju pilinzi sa mikrokuglicama i voćnom kiselinom. Oni imaju isto dejstvo kao pilinzi sa krupnijim zrncima, ali ne oštećuju kožu. Izumrle ćelije kože se odstranjuju i podstiču se cirkulacija i metabolizam kože. Posledica: oslobođen sloja izumrlih ćelija, ten dobija ružičastu boju. Osim toga, posle pilinga koža bolje upija vlagu, pa se preporučuje da nanesete hidratantnu kremu u što debljem sloju.

Opuštanje i nega
Treći dan je rezervisan za odmaranje kože. Posle večernjeg čišćenja, nanesite na lice HIDRATANTNU MASKU, pustite omiljenu muziku i lezite na kauč ili se opustite u kadi. Ovo će veoma prijati vašoj koži, ali i duši. I SPAVANJE doprinosi da koža bude lepša. Lezite malo ranije kako biste se odmarali najmanje devet sati. Tokom noći se ćelije dele osam puta brže nego tokom dana, pa zato pomozite koži tako što ćete u nju utrljati hranljivu noćnu kremu.

Sport, sauna i mnogo svežeg vazduha
Da biste koži obezbedili dodatnu količinu kiseonika, neophodno je da se KREĆETE. Kretanje podstiče cirkulaciju, što tenu daje lepu ružičastu boju. Nađite vremena za pola sata fizičke aktivnosti. Idealni su sportovi izdržljivosti, kao što su brzo hodanje, džoging ili vožnja bicikla. SVEŽ VAZDUH pumpa veliku količinu kiseonika u pluća i disanjem dospeva u kožu. Rezultat vam je poznat: dobro prokrvljen, ružičasti ten i, naravno, hormoni sreće, zato što smo učinili nešto dobro za svoju kožu. Stručnjaci preporučuju i odlazak u saunu, gde se pod dejstvom toplote i vlage uklanjaju štetne naslage.

Masaža
Vaša koža će vam biti zahvalna ako joj priuštite jutarnju MASAŽU. Najbolje odmah posle čišćenja, nakon što ste već naneli dnevnu kremu. Koža će biti bolje prokrvljena, a znaci umora će nestati. Dovoljno je da primenite ovih nekoliko vežbica, od kojih svaka treba da traje dvadesetak sekundi.
1. Dlanovima nežno masirajte kožu od nosa, preko obraza, pa sve do ušiju. 2. Kažiprstom, srednjim i domalim prstom, koji treba da budu blago rašireni (kao lepeza) masirajte čelo od korena nosa do korena kose. 3. Kažiprstom i domalim prstom polukružnim pokretima masirajte deo oko usta. 4. U jednom potezu masirajte kožu od obraza do vrata.