Konzumiranje lososa smanjuje rizik od reumatoidnog artritisa za 50 posto

Reumatoidni artritis je bolest modernog doba koja ne bira godine. Ipak mogućnost razvoja ove bolesti može smanjiti za neverovatnih 50%, samo uz redovnu upotrebu Omega-3 masnih kiselina kao dodataka ishrani.

Svakodnevni unos Omega-3 kao dodatka ishrani može umanjiti rizik od razvoja reumatoidnog artritisa. Ribe poput lososa su najefikasnije za smanjenje rizika od reumatoidnog artritisa za do 52%, pokazalo je novo istraživanje.

Redovna upotreba omega-3 masnih kiselina dnevno kao dodatak ishrani tokom 10 godina smanjuje rizik za najmanje 29% do 50%.

Žene starije i srednje životne dobi sklone su reumatoidnom artritisu, a švedska studija je proučavala 32.000 žena rođenih između 1914. i 1948.

Praćen je način njihove ishrane u peridou od 1987. do 1997. Za to vrijeme 205 žena razvilo je reumatoidni artritis.

Istraživači sa Stokholmskog instituta otkrili su da žene koje su redovno jele hranu bogatu Omega-3 imaju i do 52% manje verovatnoće da će razviti reumatoidni artritis.

Reumatoidni artritis je hronična bolest koja uzrokuje bol i zatezanje zglobova. Omega-3 masne kiseline mogu poboljšati odgovor tela na ovu bolest.

Dr. Viton – Omega 3 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/dr-viton-omega-3/

Dr. Viton – Omega 3 se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Kršenković, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)